BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.307,15
HABER /  GÜNCEL

Kürkçü'den Erdoğan'a HDP tepkisi! Kuzu kuzu...

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP için "Parti bile diyemiyorum, organizasyon diyorum" sözlerine tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HDP'ye yönelik, "Parti bile diyemiyorum, organizasyon diyorum" sözlerine tepki gösteren  HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü iddialı açıklamalarda bulundu.

 Kürkçü, "Sen 6 milyon insanın hür iradesiyle oy verdiği ve Meclis'e soktuğu bir partiye nasıl organizasyon dersin? Kendi deyimiyle ona sesleniyorum. Kuzu kuzu Halkların Demokratik Partisi diyeceksin, HDP diyeceksin" dedi.

İzmir'de seçim çalışmaları kapsamında Mardin Yeşil Ğurs Köyleri Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret eden Ertuğrul Kürkçü, herkesi 1 Kasım'da oy vermeye ve sandıklara sahip çıkmaya çağırdı. Kürkçü, "400 vekili verin canınızı kurtarın pazarlığını kabul etmiyoruz. İsterseniz canımızı da alın, ama biz yine de hakkımızı alacağız. Anlaşarak, tartışarak yeni bir hayat kuracağız. Biz barış olsun, asker gerillayı, gerilla askeri öldürmesin, kentlerimiz 9-10 gün abluka altına alınmasın istiyoruz. Tüm bunları gerçekleştirebilmek için devletin baştan aşağı değişmesi lazım.

Kendi deyimiyle ona sesleniyorum. Kuzu kuzu Halkların Demokratik Partisi diyeceksin, HDP diyeceksin"

İnsanları ezerek var olan bir yapının yerine yeni bir yapı inşa etmeliyiz. Bir ülkede savaş varsa o ülkede üretime, eğitime, sağlığa harcanması gereken kaynaklar savaşa yatırılıyor" dedi.

Kürkçü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın HDP için "Parti bile diyemiyorum, organizasyon diyorum" sözlerine tepki gösterdi. Kürkçü, "Sen 6 milyon insanın hür iradesiyle oy verdiği ve meclise soktuğu bir partiye nasıl organizasyon dersin? Kendi deyimiyle ona sesleniyorum. Kuzu kuzu Halkların Demokratik Partisi diyeceksin, HDP diyeceksin" dedi.