BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Atalay'dan Demirel'e şapka iğnesi!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Balıkesir'den Demirel'i vurdu, alıp gittiği şapkaları hatırlattı.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Balıkesir'den Demirel'e darbeleri hatırlatıp, şapka göndermesi yaptı. Türkiye'nin darbe tarihinden örnekler veren Atalay, 27 Nisan muhtırasıyla ilgili yaptığı konuşmada ise hükümet olarak gereken cevabı 28 Nisan'da ilgili makamlara ilettik diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Balıkesir 4. İl Olağan Kongresi'ne katıldı. 
Kongrede konuşan Atalay, Türkiye'nin bugün yeni bir sivil anayasa yapmanın ritmini yakaladığını belirterek, parti olarak bu konuda ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını vurguladı.

Kongredeki konuşmasında Atalay, Meclis'teki muhalefetin tavrını da eleştirdi. Seçimlerde tüm siyasi partilerin seçmenine yeni anayasa sözü verdiğini iddia eden Atalay, bu sözlerin unutulduğunu söyledi. Atalay, bu sözlerin kendilerine hatırlatılacağını, kimsenin hiçbir mazeret beyan etmemesi gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Hani seçim meydanında anayasa sözü vermiştiniz. Anayasayı unutmayın desin. Diğer partiler de burada hiçbir mazeret beyan etmesin. Haftalardır, 12 Eylül yargılanması tartışılıyor. Ancak 12 Eylül'ün yaptığı darbe anayasasını uyguluyoruz. Bu, çelişki değil mi? Onun için sivil anayasa ilk defa bu dönem gerçekleşmelidir." diye konuştu.

"MİLLET İRADESİYLE SİYASET BULUŞMASI"

Ayrıca, Türkiye'nin, AB'ne girme yolundaki mücadele ve çabalarının demokratikleşme sürecine çok ciddi katkılar sağladığına değinen Beşir Atalay, "Siyaseti raylı rayına oturttuk derken, siyaset üzerindeki vaseyet mekanizmalarını kaldırdık. Millet iradesiyle siyaseti gerçek manada buluşturduk. Bu, belki AK Parti iktidarlarının en önemli icraatıdır." diye konuştu.

"MUHTIRALAR İÇİN MECLİS'TE KOMİSYON KURULDU"

Cumhuriyet döneminde yaşanan ihtilal ve muhtıraların araştırılması için Meclis'te komisyon kurulduğuna işaret eden Atalay, 12 Mart muhtırasına benzettiği 27 Nisan e-bildirisine karşı AK Parti'nin tavrına dikkat çekti. Atalay, şöyle devam etti:

"O bildiri, aynen 12 Mart muhtırasına benziyordu. 12 Mart muhtırasının başbakanı sayın Demirel. Hani o şapkasını alıp gitmeler var ya. İşte o şapkalardan birisini alıp gitmesidir. Muhtıra gelince şapkasını alıp gitmiş. 27 Nisan 2007'de de bir bildiri var. AK Parti hükümetinin tutumu ne oldu? 28 Nisan sabahı herkes onun cevabını görmüştür. Fark budur. Önceki dönemdeki siyaset ile siyasi partilerle AK Parti'nin farkı budur. Eğer bugün ilk defa bir ihtilal yargılanıyorsa tarihimizde, bunlar hep demokrasimizin kazanımlarıdır. Bunlar, anayasa değişikliğiyle ilgili referandum sayesinde oldu. Sizler gittiniz köy köy, mahalle mahalle çalıştınız. CHP, MHP ve BDP anayasa değişikliği referandurumun aleyhinde çalıştı. Eğer o anayasa değişikliği olmasaydı, ihtilalciler yargılanamayacaktı. Sizler bunu bilin. Bu çelişkileri çalışma yaptığınızda vatandaşa gösterin.''