BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İskenderun'da askere hain saldırı

İskerderun'da meydana gelen saldırıda iki asker yaralandı.

Abone ol

 

İskenderun ilçesinin Karayılan beldesindeki jandarma komando kışlasına saldırı düzenlendiği, 2 askerin yaralandı. Askerlerin çarşı izninden geldiği ve saldırının bu anda gerçekleştiği kaydedildi.

İskenderun'da, çarşı izninden dönen askerlere saat 16.55 sıralarında uzun namlulu silahlarla ve roketli saldırı düzenlendi. Saldırıya uğrayanlar, Karayılan Beldesi'ndeki İskenderun Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı nizamiyesinin önünde çarşı izninden dönen sivil elbiseli ve silahsız erbaş ve erlerdi.
Kışlanın yaklaşık 400-500 metre doğusundaki meskun mahale bitişik ağaçlık bölgeden bir grup terörist tarafından düzenlenen saldırıya, kışla nöbetçileri hemen karşılık verdi.

Teröristlerin açtığı ilk ateşte jandarma komando er Sefer Taçyıldız sol kolundan, jandarma komando er Raşit Kalaycı karnından yaralandı. İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan erlerin hayati tehlikesi bulunmadığı bildirildi.

BAKAN ERGÜN'DEN ZİYARET

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, saldırıda yaralanan ve İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan askerleri ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.,

Saldırıyla ilgili takibin devam ettiğini ifade eden Ergin, ''Terörist saldırı olduğu şeklinde bilgi var. Güvenlik güçleri gerekli müdahaleyi yapıyor. Takip devam ediyor. 2 asker yaralı. Saldırıda yaralanan hastaların durumu iyi inşallah. Biri çok hafif yaralı. Diğeri de operasyonda ama onda da önemli bir şey gözükmüyor. Hepimize geçmiş olsun'' diye konuştu.

Ergin'e, ziyaretinde, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya eşlik etti.
HAKKARİ'DE OPERASYON 
Öte yandan Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü PKK/KCK'nın kırsal alanda faaliyet gösteren örgüt mensuplarına yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle 10 Nisan 2012 tarihinde yapılan operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 5 kişi halen aranıyor.

Operasyon kapsamında çalışmalarını sürdüren Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, terör örgütü yandaşlarının ellerindeki patlayıcı malzemeleri Çukurca'da metruk bir binada sakladıkları bilgisine ulaştı. Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Çimenli köyünde metruk bir binada arama yapıldı.

Aramada çuval içerisinde gömülü olarak 4 kilo 370 gram A4 plastik patlayıcı, 4 savunma tipi el bombası, 2 Kalaşnikof marka silaha ait şarjör, 60 fişek, bomba ve patlayıcı yapımında kullanılan 50 metre uzunluğunda kablo, 2 cep telefonu, 1 cep telefonu şarj aleti, 1 elektronik devre elemanı olan motor ele geçirildi.