BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,75
ALTIN 2.419,96
HABER /  GÜNCEL

TSÜAB'tan Antalya'ya destek projesi

TSÜAB'ın Uluslararası Rekebetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi için yeni bir proje başlattı.

Abone ol
TSÜAB'ın Uluslararası Rekebetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi UR-GE Antalya Bölgesinde yapıldı. Program kapsamında Batı Akdeniz Bölgesinde'ki TSÜAB üye firmalarını kapsayan 'Antalya Tohumculuk Sektörü'nün Geliştirilmesi Projesi' uygulanacak.

TSÜAB, Türk üreticilerinin yurtdışı pazarlarında rekabet gücünü artırmak için önemli bir projeye daha imza atıyor. Birlik, program kapsamında Antalya'da 'Uluslararası rekabetçiliğin geliştirlmesinin desteklenmesi' adlı bu programın uygulanması ile üyelerine, eğitim, danışmanlık, uluslar arası ticaret, yurt dışı alım heyetleri, fuarlara katılım gibi temel konularda bilgi verildi.

TSÜAB Yöentim Kurulu Başkanı İlhami Özcan Aygun, TSÜAB'ın yurt dışı tanıtımı ve Üyelerinin ihracatlarının artırılması için başlatılan faaliyetlerine Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklendiğini söyledi.

Aygun, söz konusu programın Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Batı Akdeniz Bölgesi (Antalya) ve Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere, beş ayrı bölgede uygulanacağını açıkladı.  Diğer bölgeler için de alt yapı ve ön çalışmalrın tamamlandığını söyleyen Aygun, 'Program 36 aylık bir sürede beş ayrı bölgede, alt projeler şeklinde gerçekleştirilecektir. Böylece TSÜAB'ın yurt genelindeki tüm üye şirketlerine aynı anda aynı imkanlar sağlanmış olacaktır' dedi.