BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çin'de zafer Rosberg'in

Çin Grand Prix'ini zaferle bitiren Nico Rosberg takımı Mercedes'e de 1955'ten bu yana ilk F1 birinciliğini kazandırmış oldu.

Abone ol


Formula 1'de Çin Grand Prix'ini başından sonuna kadar önde götüren Nico Rosberg kariyerinin ilk zaferine ulaştı.

Takımı Mercedes'in 1955'ten bu yana ilk formula 1 zaferini kazandığı yarışta ikinciliği ve üçüncülüğü McLaren sürücüleri Jenson Button ve Lewis Hamilton elde etti.

Red Bull'dan Mark Webber ve Sebastian Vettel'in dördüncü ve beşinci bitirdiği yarışna Lotus sürücüsü Romain Grosjean altıncı oldu.

Bu sonuçlarla Lewis Hamilton dünya şampiyonluğu sıralamasında birinciliğe yükselirken, takım arkadaşı Button haftayı iki puan gerisinde ikinci sırada bitirdi.

Rosberg inanılmaz duygular içinde, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu belirtirken, kendisi ve takımı için uzun zamandır bekledikleri bir sonuç olduğunu kaydetti.

Yarışa ikinci sırada başlayan takım arkadaşı Michael Schumacher ise ilk pit stop sırasında ön sağ lastiği yeterince güçlü sıkılmadığı için yarışı yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Formula 1'de gelecek yarış Bahreyn'de.

2011 Şubatı'ndaki protestolardan bu yana ülkede devam eden olaylar yarışın iptal edilebileceği ile ilgili spekülasyonlara neden olmuştu.

Yarışı düzenleyen Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) güvenlik kaygıları nedeniyle yarışı iptal etmeyi düşünüyordu.

Fakat federasyon yaptığı son açıklamada ''Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın yapılması için tüm güvenlik önlemlerinin alınmış olduğuna inanıyoruz'' dedi.

Bahreynli protestocular ise yarışın iptal edilmesini istiyor.

Şampiyona Bahreyn kraliyet ailesi tarafından destekleniyor.