BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,09
ALTIN 2.467,79
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte hükümetin yeni muhtarlık sistemi

AK Parti'li Tanrıverdi, Manisa'nın Ahmetli ilçesine bağlı Ataköy'de kurulu bulunan tarımsal kalkınma kooperatifinin yeni hizmet binası açılışı ile damızlık hayvan dağıtım törenine katıldı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, halen büyükşehir olan ve büyükşehir yapılması planlanan toplam 29 ilde, belde ve köylerin mahalleye dönüştürüleceğini bildirdi.

MUHTARLIKLAR KALDIRILMIYOR

Tanrıverdi, muhtarlarla ilgili de yeni yasal düzenlemeler yapılacağını, bununla muhtarların özlük haklarının genişletileceğini belirtti. Yapılacak yeni düzenlemelere ilişkin basında yer alan bazı açıklamaların yanlış anlaşıldığı ve "muhtarlıkların kapatılacağının" ileri sürüldüğünü de dile getiren Tanrıverdi, "Kesinlikle ülkemizde muhtarlık işleri kalkmamaktadır ve kaldırılmayacaktır. Muhtarlık işleri yerel yönetimlerde en alt birim olsa da en önemli birimdir. Çünkü, devletin dost eli, şefkat elinin vatandaşımızla tutuştuğu birim, muhtarlık birimidir. AK Parti mensupları olarak, demokrasinin gelişmesinde, yerleşmesinde ve kökleşmesinde, önemli rolü olan muhtarlıkları kesinlikle kaldıramayız. Muhtarlık konusunda İngiltere ve Almanya'nın yetkilileri bize gelerek, bu sistemin nasıl işlediğini öğrenmek için bize geldiler, bilgiler aldılar. Muhtarlıklar kaldırılmamaktadır."