BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Atalay'a göre Danıştay'ın faili belli

İçişleri Bakanı Atalay, Danıştay saldırısının Ergenekon dosyası içerisinde yer aldığını söyleyerek failinin belli olduğunu ifade etti.

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Danıştay saldırısı 'Ergenekon' dosyası içinde Silivri'de yargılanıyor. Kimin yaptırdığı da ortaya çıktı" dedi.

Bakan Atalay, AK Parti Genel Merkezi tarafından Küçükçekmece Evlendirme Dairesi'nde düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" adlı programa katıldı. Toplantıda konuşan Atalay, AK Parti'nin en büyük hedeflerinden birisinin ülkenin demokratikleşmesi olduğunu belirterek, Türkiye'nin demokrasi açığını kapatmayı misyon edindiklerini anlattı. A

"ÖZGÜRLÜKLERİ FEDA ETMEYECEĞİZ"

Atalay, iktidara geldikten sonra demokrasi ve özgürlükleri teröre feda etmeyeceklerini, terör bahanesiyle insan haklarını kısıtlamayacaklarını belirttiklerini, bunu da hassasiyetle uyguladıklarını vurguladı. Olağanüstü halin, hukuk sisteminin uygulanmasının biraz kenara atılması ve askıya alınması anlamına geldiğini ifade eden Atalay, "Demokrasinin durduğu, insan hakları konusunun ikinci plana itildiği, güvenlik gerekçesinin birinci plana geldiği bir uygulamadır. O döneme ait herkesin acı hatıraları vardır. O günlerde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde Türkiye aleyhine çokça kararlar veriliyordu. Türkiye işkencenin olduğu, insan haklarının olmadığı, sürekli insanlara kötü muamele, işkence edilen bir ülke olarak anılıyordu. İşte olağanüstü hal bunları çağrıştırıyordu. AK Parti olarak 'Türkiye'de karanlık bir şey kalmayacak' dedik. Şimdi bunların nasıl adım adım yürüdüğünü görüyoruz" şeklinde konuştu.

"FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLER YAŞANMADI"

Atalay, kendi dönemlerinde faili meçhul cinayetlerin yaşanmadığının altını çizerek, geçmiş dönemlerde olanları da aydınlattıklarını söyledi. "Şu anda o karanlık dosyaların hepsini açıyoruz ve bunlar bir bir açılacak" diyen Atalay, "Türkiye aydınlanıyor. Türkiye normalleşiyor. Türkiye gerçek demokratik bir ülke haline geliyor. Biz bu konuda kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Şimdi olağanüstü halin yanında, Devlet Güvenlik Mahkemeleri diye bir yargı türü vardı. Olağanüstü dönemlerin yargı sistemiydi. İstisnai bir sistemdi, normal değildi. Demokratik değildi. Bu mahkemeleri yine bizim dönemimizde kaldırdık. Özellikle de işkencenin ve kötü muamelenin önlenmesiyle ilgili olağanüstü tedbirler aldık. Biz bunları bırakın bir vatandaşımıza, hiç bir insana layık görmüyoruz. İnsan azizdir, insanların hataları varsa onun cezasını verecek hukuk sistemi vardır. İşkence ve kötü muamele suçlu suçsuz hiçbir insana yapılamaz. İşkenceye sıfır tolerans ilkesi getirdik" şeklinde konuştu.

Danıştay'a yapılan saldırı sonrası hükümete karşı büyük bir feryadın koptuğunu kaydeden İçişleri Bakanı Beşir Atalay, hükümetin adeta taziye ziyaretine gidemediğini, camiye cenaze törenine giden bakanlara da çirkin saldırılar yapıldığını söyledi. Atalay, "Şimdi Danıştay saldırısını kim yaptırmış? Hükümet mi yaptırmış? Hükümetin mi sorumluluğunda? Şimdi kimin yaptırdığı açığa çıktı değil mi? İstanbul'da Silivri'de özel bir mahkeme kuruldu. Ve orada büyük bir yargılama var. İşte şimdi Danıştay saldırısı onun içinde. Danıştay'da hakimi katleden kişi de, diğer suçlular da şimdi Silivri'de. O komploların, o karanlık oyunların içinde bunun nasıl yapıldığı şimdi orada soruşturuluyor. Yani o günlerde çok özel olarak kurgulanmış Danıştay saldırısı 'Ergenekon' dosyası içinde Silivri'de yargılanıyor. Kimin yaptırdığı da ortaya çıktı'' ifadelerini kullandı.
Bakan Atalay, Türkiye'nin artık demokrasinin tam işlediği, vatandaşların her şeyi bildiği ve olağanüstülüklerin olmayacağı bir döneme doğru gittiğini ifade etti. Türkiye'nin bugün dünyanın önemli ülkelerinden biri olduğunu kaydeden Atalay, "Türkiye bölgesinde lider, çevresinde neresinde bir sorun varsa, orada müdahil ve dünyanın etkili, güçlü ve ekonomisi 16. sırada yer alan bir ülke. AK Parti'liler olarak, Türkiye'nin bu gelişmesinde katkımız olduğu için, bunlarda rol oynadığımız için çok mutluyuz. Türkiye'nin gelişmesinde, huzur bulmasında rol alan kişileriz" dedi.