BIST 10.177
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.406,29
HABER /  GÜNCEL

Rijkaard oyundan ve skordan memnun

Galatasaray, maç fazlasıyla liderliğini sürdürürken Rijkaard, oynanan oyun ve alınan skordan memnun olduğunu söyledi.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında konuk ettiği Ankaragücü'nü 3-0 yenen Galatasaray, maç fazlasıyla liderliğini sürdürürken, Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard, alınan 3 puanın çok önemli olduğunu söyledi.

Maçtan sonra yapılan basın toplantısında konuşan Rijkaard, ''İyi bir sonuç ve aldığımız 3 puan için çok mutluyuz.'' dedi. Oyuncularla ilgili soruları değerlendirmeyen Rijkaard, ''Bireysellikten ziyade takımı konuşmak gerek, Milan Baros döndü, golle dönmesi de sevindirici.'' diyerek şöyle konuştu; ''Maçı kazandığınız zaman etki ve yorumlar farklı oluyor, kaybettiğiniz zaman da değişik olabiliyor. Bizim bunlardan çok bundan sonra maçlarımızı düşünmemiz lazım. Kalan maçlarımızı kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Burada herkese önemli görevler düşüyor.''

Diyarbakırspor taraftarlarının çıkardığı olaylarla ilgili sorulan bir soruyu ise Rijkaard, ''Futbol mükemmel bir oyun taraftarlar da buna dikkat etmeli, futboldan zevk almaya bakmalılar, çıkan olaylar ve sahalarda yaşananlar güzel şeyler değil.'' diye cevap verdi.

Deplasmanda kazandıkları maçlarda bile iyi oynayamamalarının sebebi sorulunca Hollandalı teknik adam, ''Bunda en önemli etken tecrübeli oyuncularınızın ön plana çıkması. Biz önemli sakatlıklar yaşadık bunun da etkisi oldu. Bundan sonra tecrübeli oyuncularımızın da katkısıyla daha iyi olacağız. Bu coşkuyu her maçta yaşatmak istiyoruz. Çünkü sadece elimizde lig kaldı.'' diye konuştu.

"Galatasaray'ın orta sahasındaki oyuncuların yetersizliği tartışılıyor ve değişik isimler oynuyor, buna katılır mı?" şeklindeki soruya ise Rijkaard, ''Bugünkü performansları iyiydi. Mustafa Sarp uzun zamandır oynamıyordu bugün iyiydi. Geçen yıla baktığınızda bu sezon daha fazla maç oynamış ve iyi de oynamış. Barış yine aynı başarıyı gösterdi. Genel olarak da orta sahamız defansa da yardım etti ve performans olarak da iyi oynadılar.'' diye cevap verdi.

Rijkaard, bir basın mensubunun basına yansıyan, "Anadolu takımları Bursaspor'a karşı oynadıkları gibi bize karşı oynamıyorlar, daha agresifler" açıklamasını hatırlatması üzerine ise, ''Bu konuda konuşup tartışmak istemem. Bursaspor favori bir takım ve bizim de bunun farkında olmamız gerek.'' diye konuştu.

Galatasaray'da uzun bir sakatlığın ardından ilk maçına çıkan ve bir de gol atan Milan Baros ise, ''Benim için acı hissetmemem çok önemli, 3 puan ve golle geri dönmek çok sevindirici. Ben ilk yarıdaki Fenerbahçe maçında sakatlandım, Emre ile girdiğimiz bir pozisyonda sakatlandım, burada karşılaşırsak söyleyeceğim bir şey yok, çünkü pozisyon normal her maçta olan bir pozisyondu. O maçta söyleyeceğim tek şey görev verilirse sahaya çıkıp galip gelmek için gol atmam olacak.'' dedi.

BAROS: REKABET GALATASARAY'A YARAR SAĞLAR

Milan Baros, Joao Alves'in takımda olmasının ise, Galatasaray için önemli olduğunu ve burada yaşanan rekabetin Galatasaray'a yarar sağlayacağını söyledi.

Baros, gol krallığı ile ilgili olarak ise, ''Benim hedefim gol kralı olmak değil, yararlı olmak, goller atmak ve sezon sonunda takımımla birlikte burada şampiyonluğu kutlamak. Ayrıca gol kralı olabileceğimi de sanmıyorum. 4.5 - 5 aydır takımdan ayrıyım, takımla birlikte çalışmalara da yeni başladım, oynamak için hazır olduğumu ve performansımın daha da iyiye gideceğini tahmin ediyorum.'' diye konuştu.