BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,04
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Erdem'in seçim tahmini

AK Part Genel Başkanı Yardımcısı Erdem, İzmir'de iddialı konuştu. İşte Erdem'in seçim tahmini;

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, ''AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye dünyanın 26. büyük ekonomisiydi. Şimdi dünyanın 17. büyük ekonomisi ve dünya ekonomisine yön verecek ülke konumundadır'' dedi.

Partisinin, Hasan Gemici Spor Salonu'nda düzenlenen İzmit İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılan Erdem, bir konuşma yaptı.

AK Parti'nin hizmet sorunu olmadığını söyleyen Erdem, ulaşımda, eğitimde, sağlıkta, dış politikada, ekonomide ve akla gelen her alanda sorunlara çözüm getirdiklerini kaydetti.

Türkiye'nin ekonomik krize rağmen, başarılarına başarı katmasına devam ettiğini ifade eden Erdem, şöyle konuştu:

''Bu krize rağmen IMF ile anlaşma yapmıyoruz. Onlara 'güle güle' diyoruz. Geçmişte Türkiye'nin kredi notu hep düşüktü ama şimdi dünyada kredi notu yükselen nadir ülkelerden biriyiz. AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye dünyanın 26. büyük ekonomisiydi. Şimdi dünyanın 17. büyük ekonomisi ve dünya ekonomisine yön verecek ülke konumundadır. 2010 yılı hedefimiz dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına girebilmektir.''

Anayasa değişikliğine de değinen Erdem, şöyle devam etti:

''2011'de kimsenin tartışmayacağı bir rakamla yeniden iktidara geleceğiz, bu rakama da sizler mesajımızı halkımıza doğru bir şekilde götürebildiğiniz sürece ulaşacağız.

Seçim sonuçları ortada, Türkiye'nin en büyük partisiyiz. Bir bakıma Türkiye'nin tek partisiyiz. Diğer partilere bakın, şu bölgenin veya bu bölgenin partisi ya da bu ilin, şu ilin partisi. Birinden oy alıyor, diğerinden alamıyor. Ama AK Parti Türkiye'nin tamamından oy alan, doğunun da, batının da, Karadeniz'in de, Akdeniz'in de birinci partisidir. AK Parti Türkiye'nin partisidir.

Şimdi biz size güvenerek karar aldık. Artık AK Parti ilçe teşkilatları 12 saat açık olacak, yöneticilerimiz orada bulunacak. Çünkü halkın talepleri, problemleri konuşulan ilçelerin kalbi durumundaki yer AK Parti'dir. Çünkü AK Parti'nin teşkilatları gerçek teşkilattır, diğerlerininki gibi tabela teşkilatı değildir.''

Kazanmaya, başarmaya, Türkiye'ye hizmet etmeye devam edeceklerini söyleyen Erdem, bundan kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini kaydetti.