BIST 10.199
DOLAR 32,19
EURO 35,04
ALTIN 2.455,69
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

BBP'li Topçu sivil Anayasa istedi

Topçu, partisinin Osmani'ye İl Kongresi'nde Anayasa tartışmalarına değindi. Topçu, sivil Anayasa istedi.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, Meclis'in duvarında 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazdığını hatırlatarak, biran önce sivil anayasanın yapılması gerektiğine söyledi.

Partisinin Osmaniye 4. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Topçu, BBP kadroları olarak merhum başkanları Muhsin Yazıcıoğlu ile sokakta tesadüfen karşılaşmadıklarını kaydetti. Milliyetçilerin birleşmesi konusuna değinen Topçu, "Birlik ve beraberlikten kaçan namerttir. Adı milliyetçilerin birleşmesi ise Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları nerede durulması gerekiyorsa durur. Hadi bakalım toplayın milliyetçiler kurultayını, kıralım yumurtalarımızı. Orada ne çıkarsa başımızın üstünde yeri vardır. Öbür türlüsüne Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları gelmez." diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşı olarak ona uygun siyasi misyon doğrultusunda hareket etmek zorunda olduğunu kaydeden Topçu şunları söyledi: "Yapıcı, yol gösterici sorumlu bir muhalefet anlayışı izliyoruz. İktidarın doğru yaptığına doğru, yanlış yaptığına yanlış diyoruz. Ermeni soykırımı yasa tasarısını kabul eden İsveç'ten Türk Büyükelçisi'nin çekilmesini destekliyoruz. Bununla kalmamalı, bu ülke ile bütün işbirliğimiz kesilmelidir."

BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici'nin divan başkanlığındaki kongrede, 350 delegenin tamamının oyunu alan İsmail Gümüş BBP'nin yeni il başkanlığına seçildi.