BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.441,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Silivri İstiklal Marşı'nın kabulünü kutladı

Silivri'de, İstiklal Marşı ve şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 89. yıldönümünde bir kez daha anıldı.

Abone ol

İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 89. yıldönümü nedeniyle Silivri Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda bir tören düzenlendi. Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir, Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mecid Bayar, CHP Silivri İlçe Başkanı Selami Değirmenci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, DP Silivri İlçe Başkanı Mehmet Haseski ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri Belediyesi İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Vergi Dairesi Müdürü Remzi Üver, çok sayıda eğitimci ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Fotoğraflarla Mehmet Akif konulu slâyt gösterisi beğeniyle izlenirken, Milli Şairimiz Mehmet Akif ve İstiklal Marşı adlı oratoryo gösterisi büyük alkış aldı. Tören sonunda 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ile ilgili ilçemizde düzenlenen resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından verildi