BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.430,40
HABER /  GÜNCEL

Çetin Sümer'den zehir gibi sözler

Bursaspor'a ağır sözlerle yüklenen Diyarbakırspor Çetin Sümer, Federasyona'da bakın nasıl seslendi.

Abone ol

Önce Bursaspor sonra İstanbul BŞB maçları yarıda kalınca Diyarbakırspor'un küme düşüp düşmeme konusu gündeme geldi. TFF Futbol Müsabaka Talimatlarına göre 2 kez hükmen mağlubiyetle karşı karşıya kalınması durumunda bir alt kümeye düşürülmesi söz konusu olan Diyarbakırspor'da başkan Çetin Sümer, adeta içini döktü. 

Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, Habertürk'e konuştu. "Bu iş tamamıyle siyasi bir olaya döndü" diyen Sümer, Bursa ve İstanbul BŞB maçlarının hükmen mağlubiyetle tescillenmesi durumunda talimatlar gereği takımın küme düşürüleceğini hatırlatmamız üzerine, "Bu saatten sonra umurumda değil. Ben bu onurlu mücadeleyi vereceğim, küme düşürseler de düşürmeseler de onların bileceği iş" dedi.

İşte Sümer'in sözleri;

"ARTIK İÇİMİZDE DUYGU KALMADI!"

Diyarbakırspor’un ekonomik anlamda nasıl zorluklar içerisinde Süper lige yükseldiğini, sezon başında yaşanan maddi zorluklara rağmen bir anlamda nasıl vardan yok edilen bir takım oluşturulduğunu hep gözlemledik.

Biz ülkemizin bütünlüğü için elimizden gelen bütün çabayı sarf ettik lakin artık buna karanlık güçler mi diyelim, bizi istemeyenler mi diyelim, Bursa’dan beri bir hadise var. Aldı başını gidiyor yani. Artık bu iş spor işinden çıktı. Tamamıyla siyasi bir olaya döndü.

"BU TAKIMI YOKTAN VARETİK!"

Hiçbir şekilde benim taraftarım bunu yapmaz. Benim taraftarım Denizli'yi, Sivas’ı alkışladı. Bunu Türkiye’deki hassas insanlar görüyor, yazıyor, biliyor. İnsanlar bunu hissediyor. İnanın yorulduk artık biz. Yönetici arkadaşlarımla birlikte gecemizi gündüzümüze kattık. Yoktan var ettik bu takımı. Ama ne hikmetse bazı çevrelerde bazı illerde maalesef sıkıntı yaşadık. inanın konuşamıyorum. O kadar rahatsızım.

"ŞİDDET YANLISI OLARAK BİLİNMEKTEN YORULDUK!"

Her gün Diyarbakır olayı. İnanın şiddet yanlısı olarak anılmaktan ki o görüşte olmadığımızı sizde biliyorsunuz, bütün Türkiye biliyor, ama yordular bizi. Şunu da belirtmek ihtiyacını duyuyorum? Bursa’da yaşadıklarımızı Türkiye’ye kamu oyuna iyi anlatabilseydik, kendimizi ifade edebilseydik veya Bursa cezalandırılsaydı, bu gün bunlar yaşanmayacaktı. Bizim orada 23 tane taraftarımız yaralandı. Bayrağımız indi. Herkes bize ikinci sınıf insan muamelesi gözüyle baktı. Maalesef bunu içim yanarak söylüyorum. Bursa’nın otobüsüne bir taş girdi. Adamlar bu işin hakkını verdiler, bizi bir taraftan barbar, şiddet yanlısı insanlar olarak lanse ettikler, kendilerini de Türkiye’nin gülü. Biz 14 asırdır bu ülkedeyiz. Onlar gibi göçmen de değiliz. Bu ülkenin gerçek sahipleriyiz.

"İÇİM ACIYOR İNANIN!"

Benim için acıyor inanın. Bursaspor’un federasyonda da 2 tane sağlam adamı var zaten. Bizim lobimiz yok. Biz kendi mücadelemizi onurlu bir şekilde sergiledik. Biz bu manada yalnız bırakıldık. Ama ben yinede bir Türk vatandaşı olarak ülkemim bütünlüğü için o gün İbrahim Yazıcı ile el sıkıştım. Bundan dolayı da hiç pişman değilim. Çünkü federasyon başkanımızın ricası vardı. Ama sonucunda gene cezalandırılan ben oldum. Yönetici arkadaşlarım, teknik heyetim oldu. Para cezası aldık. Şunu ifade edemedik. Ulusal basında bas bas bağırdık ama bir türlü yerine oturtamadık. Polis kaskıyla poz verdiler. Polis gidiyor, otobüsün içinde, o fotoğrafı hatıra olarak çeken insanlar futbolcuları kaskla getirdiler görürdüler diyorlar. Bunlar çok yanlış şeyler. İşte bugün önüne geçemeyeceğimiz olaylara sebebiyet verdi. Yani biz futbolu katlettik başka hiçbir şey yapmadık, böyle yorumlanıyor. Bakın biz derken bir Türk insanı olarak söylüyorum. Bu olaylar kesinlikle provokasyondur, komplodur. Bu Diyarbakır’a yapılan bir ihanettir. Çünkü benim taraftarım, benim seyirci portföyüm bu değildir. Benim seyircim mağlubiyette bile alkışlayan bir seyircidir.

"KÜME DÜŞÜRSELER DE DÜŞÜRMESELER DE UMURUMDA DEĞİL."

Bu saatten sonra umurumda değil. Ben bu onurlu mücadeleyi vereceğim, küme düşürseler de düşürmeseler de onların bileceği iş. Federasyon bu konuda bence hassas ve adil bir şekilde karar vereceğine inanıyorum.

Yani ben bu kadar mücadele vereceğim. Bunu duyarlı tüm Türk toplumu görecek. Federasyonda bununla ilgili yanlış karar verecek. Sanmıyorum. Yani o manada söyledim. Çünkü federasyon gerçekten bu olayın sportif olmadığını biliyor. Bununla ilgili gerekli yerlerinde açıklama yapacağına inanıyorum. Bu olay sportif değil tamamıyle siyası bir olaydır.

-Bu olaylardan sonra federasyon başkanıyla bir görüşmeniz oldu mu?
Yok Salı günü görüşeceğiz. Gerekte yok, bende aramıyorum. Orada gözlemcileri var, temsilcileri var. Bizim müdahale etmemiz kulüp başkanı olarak yanlış olur.

Habertürk