BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.431,38
HABER /  GÜNCEL

Aslan Ali Sami Yen'de krallar gibi

Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray Ali Sami Yen'de tehlike bölgesinden Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray Ali Sami Yen Stadı'da Ankaragücü'nü 3-0 yendi.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de haftaya lider giren Galatasaray, Ankaragücü karşısında 3 puanı 3 golle aldı.

Maçın gollerini 4. dakikada Jo, 37. dakikada Keita ve 90+3. dakikada Baros kaydetti. Galatasaray bu galibiyetle puanını 53'e yükselterek, maç fazlası ile liderliğini sürdürdü. Ankaragücü ise aldığı yenilgi ile 26 puanda kaldı. Galatasaray yıldızları ile 3-0 kazandığı maçla birlikte bu sezon Ali Sami Yen'de maç kaybetmeme geleneğini de sürdürdü.

Galatatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard maça Leo Franco, Sabri, Servet, Neill, Caner, Mustafa Sarp, Barış, Giovani dos Santos, Elano, Keita, Jo ilk 11'i ile başladı. Hollandalı teknik adam, Eskişehirspor maçında önlibero olarak görev verdiği Ayhan Akman ile Mehmet Topal'ı, Ankaragücü maçında yedek olarak soyundururken, yerlerine Mustafa Sarp ile Barış Özbek'i bu mücadelede ilk 11'de oynattı. Ayrıca, sarı kart cezalısı olması nedeniyle Ankaragücü karşısında takımdaki yerini alamayan Arda Turan'ın yerine, Meksikalı oyuncu Giovani Dos Santos görev yaptı.

BAROS İLK 18'DE

Galatasaray'ın sezonun ilk yarısında yaptığı Fenerbahçe derbisinde sakatlanan Çek golcüsü Milan Baros, Ankaragücü karşısında yedek soyundu. Baros, 25 Ekim 2009 tarihindeki Fenerbahçe maçının ardından, 140 gün sonra Galatasaray taraftarının önüne çıkarken, Ankaragücü maçına yedek oyuncular arasında başladı. Ayrıca, Galatasaray taraftarları, tribüne ''Return of The King'' (Kralın geri dönüşü) yazılı bir pankart açarak, Çek oyuncuya destek verdiler.

Ankaragücü Teknik Direktörü Roger Lemerre'in ilk 11'i ise Serkan, Koray, Kağan, Elyasa, Muhammet, Theo, Hürriyet, Sapara, Geremi, Vassell, Vittek'ten oluştu. Ankaragücü oyuncusu Jan Rajnoh, Gaziantepspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Galatasaray karşısında forma giyemedi.

JO'DAN ERKEN GOL

Maça Galatasaray hızlı başladı. Özellikle sağ kanattan ilk dakikalardan Ankaragücü kalesine yüklenmeye başlayan Galatasaray, Keita ile bindirmeler yaptı. Maçın 4. dakikasında sağdan ceza alanına giren Keita'nın içeri çevirmek istediği top Ankaragücü defansından sekip ön direkte Jo'nun önünde kaldı. Jo yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve Galatasaray'ı maçın başında 1-0 öne geçirdi. Golün ardından ataklarını sürdüren Galatasaray özellikle Jo ve Keita ile Ankaragücü kalesinde etkili olmaya çalıştı. Maçın ilk çeyreği Galatasaray'ın kontrolünde geçerken, Ankaragücü'nün ender gelişen ataklarında Galatasaray savunması uyumlu bir görüntü çizdi.

NEILL GÜVEN VERDİ

Galatasaray özellikle sol kanattan Giovani dos Santos, sağdan ise Keita ile oyunu açmaya çalıştı. Kanatlardan Ankaragücü kalesine yüklenen Galatasaray ileri uçta Jo ile topu buluşturmak için çalıştı. Sabri de geriden Keita'ya destek sağladı. Maçın 24. dakikasında gelişen Ankaragücü atağında Neill girdiği poziSyon sonrası bir sakatlık geçirdi. Avustralyalı oyuncu tedavisinin ardından oyuna devam etti. 1-0 ardından Ankaragücü beraberlik golü için Galatasaray kalesine daha çok akın etmeye başladı. Galatasaray defansında Neill kademede yerinde müdahelelerle arkadaşlarına güven verdi.

AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

KEITA ZORLADI, ZORLADI VE ATTI

Maçın 37. dakikasında Ankaragücü'nün kullandığı taç taışında Geremi'nin verdiği yanlış pasta araya giren Keita kaleci Serkan ile karşı karşıya kaldı. Serkan'ın üstünden topu aşıran Keita arkasından gelen Koray'ın da müdahalesine rağmen topu ağlara gönderen vuruşu yaptı ve skoru 2-0 yaptı. 2-0 ardından oyunda daha da rahatlayan Galatasaray kendi yarı alanında top çevirmeye başladı. Sarı-kırmızılı takım daha kontrollü bir oyun anlayışı sergilerken, Ankaragücü farkı indirmek için Galatasaray kalesine yüklenmeye çalıştı ama bloklar arası kopukluklar gözden kaçmadı. Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca, ilk yarı Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

ANKARAGÜCÜ FORMA DEĞİŞTİRDİ

İkinci yarıya Ankaragücü forma değişikliği ile başladı. İlk yarıya çizgili forma ile başlayan Ankaragücü ikinci yarıya lacivert ağırlıklı forma ile başladı. Maçın 52. dakikasında Ankaragücü Teknik Direktörü Roger Lemmerre ilk değişiklik hakkını kullandı ve Theo'nun yerine oyuna Mehmet Çakır'ı sürdü. Ankaragücü ilk yarıya oranla ikinci yarı takım olarak daha iyi bir oyun ortaya koyarken, Galatasaray kalesine yüklenmeye başladı. Sarı-kırmızılı takım daha kontrollü bir oyun ortaya koyarken, savunmada hata yapmamaya çalıştı.

METİN AKAN'IN ŞANSSIZLIĞI!

Maçın 63. dakikasında Keita'nın sağdan ceza alanına gelen pasına gelişine vuran Barış'ın topu üstten az farkla auta gitti. Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard maçın 64. dakikasında ilk değişiklik hakkını kullandı. Giovani dos Santos'un yerine Ayhan oyuna dahil oldu. Maçın 67. dakikasında Hürriyet, Mustafa Sarp'a yaptığı hareketten ötürü sarı kart gördü. Karşılaşmanın 68. dakikasında Ankaragücü'nde Sapara çıktı, Metin Akan oyuna girdi. Mücadelenin 69. dakikasında Sabri ve Metin Akan girdikleri pozisyonda sakatlandılar. Sabri tedavisinin ardından oyuna devam ederken, Metin Akan oyuna devam edemedi. Metin Akan'ın yerine Murat Duruer oyuna dahil oldu. Frank Rijkkard maçın 72. dakikasında Sabri'nin yerine Emre Güngör'ü oyuna aldı.

BAROS TEZAHÜRATLAR EŞLİĞİNDE OYUNA GİRDİ VE GOLÜ ATTI

Maçın 77. dakikasında Galatasaray'da uzun süren sakatlığının ardından Baros oyuna dahil olurken, Barış oyundan çıktı. Baros'un oyuna girmesi ile Galatasaray forvette iki oyuncusu ile Ankaragücü kalesinde gol aramaya başladı. Baros'u oyuna girmesi ile ileride daha çok top tutmaya başlayan Galatasaray, oyunun kontrolünü iyice eline aldı. Ankaragücü ise ender gelişen ataklarında Galatasaray savunmasını delmekte zorlandı. Maçın 90+3. dakikasında sağ kanattan ceza alanına giren Keita, içeri çevirdiği topu Baros ağlara yolladı ve Galatasaray skoru 3-0 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma Galatasaray'ın 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR
VE TÜM ÖNEMLİ POZİSYONLAR DEVAM
SAYFASINDA...

[PAGE]

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

4. dakikada Galatasaray, Jo'nun golüyle 1-0 öne geçti. Sağdan çalımlarla ceza sahasına giren Keita'nın vuruşunda defansta iki Ankaragücü oyuncusuna çarpan top, kale önündeki Jo'nun önünde kaldı. Bu futbolcu, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla ağlara yolladı: (1-0).
5. dakikada Serkan'ın uzaklaştırmaya çalıştığı geri pasta top Giovani'de kalırken, bu futbolcunun ceza sahası ön çizgisi üzerinden vuruşunda Serkan bu kez meşin yuvarlağı kontrol etti.
8. dakikada Giovani'nin şık pasıyla ceza sahasında topla buluşan Jo'nun savunma oyuncuları arasındaki zayıf vuruşunda top kaleci Serkan'da kaldı.
37. dakikada Galatasaray skoru 2-0 yaptı. Geremi'nin hatalı pasında araya giren Keita, önce Muhammet'i, ardından da kaleci Serkan'ı çalımlarken, son olarak kale önünde Koray'ın müdahalesine rağmen topu filelere göndererek, oldukça şık bir gol kaydetti: (2-0).

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

62. dakikada Keita'nin ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Barış'ın sert vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
83. dakikada Elano'un uzaktan kötü vuruşunda top yandan auta gitti.
85. dakikada gelişen Ankaragücü atağından Murat'ın ceza sahası sol çaprazındaki vuruşunda top takım arkadaşı Kağan'dan auta çıktı.
87. dakikada soldan Ayhan'ın ara pasıyla hareketlenen Jo'nun ceza sahasına yaptığı ortada, ön direkte ayak koyan Muhammet önemli bir tehlikeyi önledi.
90+1. dakikada soldan hızlı atağa kalkan Vassell'in ceza sahasına yerden ortasında ön direkte Mehmet Çakır, kötü bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı auta attı.
90+3. dakikada Galatasaray, farkı 3'e çıkardı. Soldan çalımlarla ceza sahasına giren Keita'nın ortasında kale önünde Baros, topu ağlara gönderdi.

GALATASARAY: 3 - ANKARAGÜCÜ: 0
Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Adil Sinem, Ali Saygın Ögel
Galatasaray: Franco, Sabri (Dk. 72 Emre Güngör), Neill, Servet, Caner, Mustafa, Barış (Dk. 77 Baros), Keita, Elano, Giovani (Dk. 64 Ayhan), Jo
Ankaragücü: Serkan, Geremi, Koray, Muhammet, Elyasa, Theo (Dk. 52 Mehmet), Hürriyet, Sapara (Dk. 68 Metin -Dk. 70 Murat), Kağan, Vassell, Vitek
Goller: Dk. 4 Jo, Dk. 37 Keita, Dk. 90+3 Baros (Galatasaray)
Sarı Kart: Dk. 66 Hürriyet (Ankaragücü)