BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Aşk-ı virane dinleyerek kendini astı!

Annesi evde kızını arıyordu. Bodrumdan müzik sesleri duydu. İndiğinde acı manzarayla karşılaştı. Genç kız kendini asmıştı.

Abone ol

Bursa’da 16 yaşındaki lise öğrencisi Nebiye Bayır, bu sabah evinin bodrum katında, cep telefonunda yüklü olan Rafet El Roman ve Yusuf Güney’in birlikte seslendirdiği ‘Aşk-ı Virane’ adlı şarkısını dinleyerek intihar etti.

Telefon rehberine ‘Aşkım’ diye kaydettiği sevgilisiyle gece boyu mesajlaşan Nebiye Bayır’ın cesedini annesi buldu.

Merkez Osmangazi İlçesi’ne bağlı Fatih Mahallesi Cumalı Sokak’ta oturan Gülser ve Ahmet Bayır çiftinin 6 çocuğunun en küçüğü olan Nebiye Bayır, Malcılar Lisesi 3’üncü sınıfının en başarılı öğrencilerinden biriydi.

Nebiye Bayır dün akşam okuldan geldikten sonra kıyafetini değiştirip dışarı çıktı. Eve geç kalınca kendisini merak eden ailesinin cep telefonu ile her arayışını meşgule alan Nebiye Bayır, saat 22.00'de eve geldi. Anne ve babasının “Neredeydin” sorusuna, “Arkadaşım ile sohbet ettik. Dertleştik. O nedenle biraz geç geldim” dedi. Yemeğini yedikten sonra yatmak için yalnız kaldığı odasına çekilen Nebile Bayır, sabah kendisine kahvaltı hazırlayan annesi tarafından üç katlı binanın bodrum katında tavana asılı bulundu.

MÜZİK SESİNE İNDİ KIZININ CESETİYLE KARŞILAŞTI

Sabah saat 06.00’da canına kıydığı sanılan Nebiye Bayır’ın cesedi annesi saat 07.00’de buldu. Kahvaltı hazırlamak için saat 06.30’da kalkan Gülser Bayır, kaldırmak için odasına baktığı kızının yatağında olmadığını görünce ‘Uyanıp tuvalete gitmiştir’ diyerek mutfağa geçip kahvaltıyı hazırladı.

Kahvaltıyı hazırladıktan sonra kızına seslenen Gülser Bayır cevap alamayınca kapının önüne çıktı. Bu sırada bodrumdan kızının sürekli dinlediği ‘Aşk-ı Virane’ adlı şarkıyı duyup buraya inen Gülser Bayır, kızının cesediyle karşılaşınca baygınlık geçirdi.

Anne Gülser Bayır'ın çığlıkları üzerine bodruma inen babası ve kardeşleri, yağ tenekesinin üzerine çıkarak kendini asan ve intihar anında boynuna bağladığı ipi koparmaya çalıştığı sanılan Nebiye Bayır’ın cesedi indirdiler.

SEVGİLİSİYLE GECE BOYU MESAJLAŞTI

Polis tarafından cep telefonuna el konulan Nebiye Bayır’ın gece boyunca ‘Aşkım’ diye telefonuna kaydettiği sevgilisine 54 mesaj gönderdiği belirlendi.

Savcılık, Nebiye Bayır’ın şarjı bittiği için kapanan ve henüz okunamayan bu mesajları inceleyecek.

ÇOK NEŞELİYDİ

Bu arada, Nebiye Bayır’ın öğrenim gördüğü Malcılar Lisesi yöneticileri, genç kızın başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi. Öğrencilerinin okulda dün çok neşeli olduğunu, Beden Eğitimi Dersi’nde öğretmeni ve arkadaşlarıyla sürekli espri yaptığını söyleyen okul yöneticileri, “Nebiye’nin böyle bir şey yapması çok acı. İntihar ettiğini arkadaşlarına üzülmesin diye söyleyemedik. Fakat bir başka lisede okuyan sevgilisi olduğunu öğrendik” dedi.

Cesedi otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan Nebiye Bayır’ın intiharıyla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı.