BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,76
HABER /  SPOR

Ballack erken havlu attı

Almanya Milli Takımı kaptanı Michael Ballack, 2010 Dünya Kupası öncesi ilginç açıklamalar yaptı.

Abone ol

Halktan büyük beklentiler içine girmemesini isteyen Ballack, kupayı kazanacak kadar güçlü bir kadroları olmadığını ifade etti.

Almanya Milli Takım kaptanı Michael Ballack, "Kicker" dergisine, ülkesinin 2010 Dünya Kupası şansını değerlendirdi. Alman halkından beklentilerini düşürmesini isteyen Ballack, Avustralya, Sırbistan ve Gana'nın bulunduğu gruptan çıkmanın bile kendilerini zorlayacağını vurguladı. Takımda süreklilik ve kadro derinliği bulunmadığının altını çizen 33 yaşındaki futbolcu, "Hazırlık maçlarında o kadar zayıftık ki; herkesi yenebileceğimizi söyleyecek durumda değiliz" diye konuştu.

Öncelikle nasıl bir takım olduklarını kabul etmeleri gerektiğini belirten Ballack, dünya kupasında başarı için diğer takımlardan daha fazla mücadele etmeleri gerektiğini ifade etti.

Turnuva takımı olma özelliğiyle öne çıkan Almanya, tarihi boyunca 3 kez dünya kupasını kazandı. 3 kez de final oynayan Panzerler, ülkesinde düzenlenen 2006 Dünya Kupası’nda da 3. olmuştu. Almanya,, 1938 yılından bu yana katıldığı tüm dünya kupalarında en azından çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.