BIST 10.080
DOLAR 32,30
EURO 34,62
ALTIN 2.413,89
HABER /  GÜNCEL

DTP olaylarına 25 gözaltı

İstanbul'da çeşitli tarihlerde araç kundaklama, korsan gösteri yapma ve İETT otobüsü yakma gibi çeşitli eylemlere katıldıkları iddia edilen 25 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ile Ataşehir, Beyoğlu, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Silivri ve Sultanbeyli ilçe emniyet müdürlüklerinin koordineli çalışmaları sonucunda “bölücü terör örgütü”ne yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda, “bölücü terör örgütünde faaliyet gösteren, örgüt adına kamu düzenini bozarak güvenliği tehlikeye düşürmek amacıyla araç kundaklama, molotofkokteylli korsan gösteri yapma, İETT otobüsü yakılması ve güvenlik güçlerine karşı taşlı-sopalı saldırı eylemlerine karıştıkları” öne sürülen 25 kişi yakalandı.

Bu kişilerin evlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 89'u Ataşehir, 11'i Gaziosmanpaşa, 2'si Silivri'de olmak üzere 102 adet kullanılmaya hazır molotofkokteyli, 10 litresi Ataşehir, 5 litresi Gaziosmanpaşa'da olmak üzere toplam 15 litre benzin ve molotofkokteyli yapımında kullanılan şeker, deterjan, tutkal ve bez parçaları ile bir adet kuru sıkı tabanca, bol miktarda örgütsel doküman, pankart, yayın ve maske ele geçirildi.

Yakalanan kişilerin, 2008 yılında Sultanbeyli'de bir aracın yakılması ve bir İETT otobüsünün camlarının kırılması, Beyoğlu'nda molotofkokteylli korsan gösteri yapılması, bu yılın Kasım ayından bu yana Sultanbeyli'de molotofkokteylli korsan gösteri yapılması ve örgüt lehine slogan atılması, 2 aracın yakılması, İETT otobüsünün molotofkokteyli atılarak yakılması, 6 Aralık 2009 tarihinde Ümraniye'de molotofkokteylli korsan gösteri yapılması ve örgüt lehine slogan atılması, 13 Aralık 2009'da Beyoğlu'nda molotofkokteylli korsan gösteri yapılması ve iş yerlerinin camlarının kırılması ve yine aynı tarihte Esenyurt'ta molotofkokteylli korsan gösteri yapılması eylemlerine katıldıkları tespit edildi.

Gözaltına alınan 25 kişiden 2'si, dün sevk edildikleri Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde tutuklandı. Emniyetteki işlemleri bugün tamamlanan 6'sı 18 yaş altı 15 kişi, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi. 8 kişinin emniyetteki işlemleri ise sürüyor.