BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.499,47
HABER /  GÜNCEL

İstanbullu kuma köyüne döndü

Kamuoyunda "İstanbullu kuma" olarak tanınan ve yaklaşık 7 ay önce küçük çocuğunu alarak, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki evini terk ettiği belirtilen Gülten İstekli, evine döndü.

Abone ol

Ankara’dan eşiyle dönen İstekli, gazetecilere, 7 ay önce eşiyle bir kırgınlık yaşadığını söyledi.

Bunun üzerine Ankara’daki kız kardeşinin evine gittiğini, bir süre önce oraya gelen eşiyle konuşup, barıştıklarını belirten İstekli, "Konuştuk, barıştık ve beraber evimize döndük" dedi.

Aradan geçen zamanda eşini ve çocuklarını özlediğini ifade eden İstekli, "eşi tarafından zorla Siverek’e getirildiği" yönündeki iddialarla ilgili de "Öyle bir şey yok, kendi isteğimle geldim, kaçırma veya zorlama yok" diye konuştu.

"İstanbullu kumayı kocası zorla kaçırdı" haberlerinin gerçek olmadığını savunan Cemil İstekli de "Gülten benim eşim ve çocuklarımın annesi, aradaki kırgınlığı bitirip evimize döndük, kimse kimseyi zorla kaçıramaz. Aileme kavuştum çok mutluyum" dedi.

Kamuoyunda "İstanbullu kuma" olarak tanınan Gülten İstekli, 2002 yılında İstanbul’da bir bilgisayar şirketinde çalıştığı sırada, burada bekçilik yapan 5 çocuk babası Cemil İstekli’ye aşık olarak, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine kuma gelmişti.

Eşinin yaşadığı Siverek’in Karacadağ köyüne yerleşen ve 3 çocuğu olan İstekli’nin, Haziran ayında, küçük çocuğunu da yanına alarak evlerine gelen kız kardeşiyle birlikte evi terk ettiği iddia edilmişti.