BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.420,04
HABER /  POLİTİKA

Meclis Başkanlığı azar yeri değildir

Bütçe görüşmeleri devam ediyor. Gündemde Başbakanın Meclis Başkanına yönelik sözleri var...

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA-
2010 bütçe görüşmeleri sırasında Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'e sert bir şekilde, "Siz mi susturacaksınız, yoksa ben mi susturayım" diye bağıran Başbakan Erdoğan'a tepki var. CHP Milletvekili İsa Gök, "Meclis Başkanlığı azar yeri değildir" dedi.

Meclis'te bütçe görüşmeleri dün yapılan gergin oturumun gölgesinde devam ediyor. CHP'li Gök, Erdoğan'ın bir önceki gün yaptığı konuşmayı, "saldırganca" olarak nitelendirdi. Konuşmada "saldırı ve açıktan hakaretler" bulunduğunu, "Meclis'te konuşma adabına aykırı" olduğunu öne sürdü.

Erdoğan'ın TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e, ''Siz mi susturacaksınız, ben mi susturayım'' dediğini anımsatan Gök, ''Yani ne olacak? Dövecek misin? Başbakanın Meclis Başkanını azarlaması adetten oldu. Başbakan, grupları tehdit ediyor. Bir Başbakana bu yakışmıyor. Meclis Başkanı görevini yapsa bu rezalet olmaz. Meclis Başkanı mütemadiyen azarlanıyor. Meclis Başkanı ya istifa etsin ya da içtüzüğe göre görevini yapsın. Meclis Başkanlığının onurlu yeri var... Azar yeri değildir'' diye konuştu.