BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,93
ALTIN 2.442,56
HABER /  POLİTİKA

Arınçtan zehir zemberek sözler

Ergenekon operasyonunda paşaların ses kasetleri ortaya çıktı. Bu kasetleri yorumlayan Bülent Arınç, şok sözler söyledi;

Abone ol

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, ''Emekli orgenerallere ait ses kayıtları ortaya çıktı. Neler konuşmuşlar, neler söylemişler. Askerlikten başka her şeyi yapmışlar... Allah'a çok şükür ediyorum ki Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş'' dedi.

AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar geçen süreci anlatan Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümeti'nin, bu süreçte muhalefetin yanı sıra çetelere, mafyalara, ülkeyi sömüren güçlere karşı da mücadele etiğini belirtti.

Bülent Arınç, şöyle devam etti:

''Bakın bugün bir davanın yeni bir iddianamesi hazırlandı ve açıklandı. Neler var neler... Konuşuldukça bu ülkede neler varmış, kimler ne yapmış, kimler kimlerle işbirliği yapmış, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü kimler dinamitlemiş, siyasi suikastlerin arkasında ne varmış, Türkiye'yi karıştıran güçler neyi hesaplamış ve AK Parti iktidarı bütün bunlara karşı nasıl dimdik ayakta kalmış bunu görüyoruz.

ASKERLİKTEN BAŞKA HER ŞEYİ YAPMIŞLAR

Emekli orgenerallere ait ses kayıtları ortaya çıktı. Aman Allah'ım neler konuşmuşlar, neler söylemişler. Allah'a çok şükür ediyorum ki Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş. Yoksa bunların savaşacak halleri yok. Askerlikten başka her şeyi yapmışlar. Siyasetle uğraşmışlar, darbelerle uğraşmışlar. Memlekette kendi kafalarına göre uygun buldukları işleri yapmak için maalesef yasa dışı güçlerle bile iş birliği yapmaktan çekinmemişler. Bu çok yanlış bir şey, ama eğer Türkiye'de AK Parti iktidarı olmasaydı, bunlara karşı hiçbir hükümet ayakta kalamazdı. Bizi biz yapan bunlarla mücadele etme noktasıdır.''

Türkiye'nin bu dönemde hangi badirelerden geçtiğini herkesin gördüğünü, olayın yargıya intikal ettiğini ve yargının en adaletli kararı vereceğini ifade eden Arınç, tüm bu olanlara karşı AK Parti iktidarının güçlenerek yoluna devam etmesi gerektiğini söyledi.