BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.409,99
HABER /  GÜNCEL

Gökçeke destek krizi

DP Keçiören Belediye başkan adayı Nesrin Taşkın, "Melih Gökçek'i destekleyeceğini" söyleyince başını yaktı.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Ankara İl Başkanı Orhan Ünsal, partisinin Keçiören Belediye Başkan Adayı Nesrin Taşkın'ın, ''sağda birlik gerekçesiyle AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek'i destekleyeceği'' iddiaları üzerine, tedbirli olarak DP Ankara İl Başkanlığı Disiplin Kuruluna sevk edildiğini bildirdi.

Ünsal, DP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, partisinin, 29 Mart mahalli idareler seçimlerine Ankara'da kendi adaylarıyla katıldığını belirterek, demokrasi içerisinde, saygı, sevgi ve nezaket kuralları çerçevesinde mücadelelerini sürdürdüklerini kaydetti.

''Melih Gökçek'in, Ankara'da siyasetin olumlu havasını kirlettiğini ve siyasete çirkef karıştırdığını'' öne süren Ünsal, ''Sürekli olarak Keçiören belediye başkan adayımızın kendisini destekleyeceği yönünde açıklama yapması, Gökçek'in, siyaseten bitişinin bir göstergesidir'' dedi.

Ünsal, Gökçek'in, Nesrin Taşkın ile görüştüğü iddialarını gündeme getirmesinden sonra DP Ankara İl Yönetim Kurulu olarak konuyu araştırdıklarını ve Taşkın'ın, Ankara İl Disiplin Kuruluna tedbirli olarak sevk edildiğini bildirdi.

Orhan Ünsal, Nesrin Taşkın'ın halen DP Keçiören belediye başkan adayı olduğunu ancak disiplin kurulunun kararından sonra adaylığının tekrar görüşüleceğini ifade etti.