BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

40 hadis ezberleyene 100 lira

Serik Müftülüğü ’40 hadis ezberleyen’ öğrencilere 100 TL ödüllü yarışma düzenledi. Yarışmanın duyurusu Milli Eğitim tarafından okullara gönderildi.

Abone ol

Eğitimciler yarışmaya tepkili: "İnsanların ekonomik sıkıntılarını görerek böyle bir yarışma yapılmış olması çok yanlış!" 

Antalya’nın Serik İlçesi Müftülüğü “Kutlu Doğum Haftası” nedeniyle ilköğretim ve lise öğrencileri arasında “Kırk Hadis Ezberleme” yarışması düzenlendi. Müftülük, yarışmada 40 hadisi ezberleyen her öğrenciye Türkiye Diyanet Vakfı Serik Şubesi tarafından 100 TL ödül verileceğini açıkladı. Müftülük konuyla ilgili yazıyı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderdi. Serik İlçe Milli Eğitim Müdülüğü de okullara yazı göndererek yarışmanın duyurusunu yaptı.

Serik İlçe Müftüsü Mustafa Altun imzasıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda şöyle denildi:

2009 yılı Kutlu Doğum Haftası münasabetiyle müdürlüğünüze bağlı eğitim ve öğretime açık liseler ve ilköğretim okulu öğrencileri arasında müftülüğümüz tarafından ödüllü 'Kırk Hadis Ezberleme' yarışması düzenlenecektir. Okul Müdürlükleri yarışmaya katılacak öğrencilerin isimlerini 10 Nisan 2009 günü mesai bitimine kadar müftülüğümüze bildireceklerdir.