BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ericsson Turkcellin 3G tedarikçisi

Ericsson Turkcell'in ilgili servisleri kurma ve yapılandırma konusunda ana tedarikçi olarak bir sözleşme imzaladı.

Abone ol

Ericsson (NASDAQ:ERIC), Türkiye’nin lider telekomünikasyon ve teknoloji şirketi Turkcell'in WCDMA/HSPA şebekesi ile ilgili servisleri kurma ve yapılandırma konusunda ana tedarikçi olarak bir sözleşme imzaladı.

Yapılan anlaşma ile Turkcell yüksek hızlı internet ve diğer gelişmiş servisler gibi yüksek hızlı mobil genişbant hizmetlerini Türkiye çapında sunabilecek.

Anlaşma, tüm çekirdek şebekeyi ve Ericsson’un mevcut 2G Radyo Sistemleri ve Radyo Şebekesi olan tüm bölgelerini kapsıyor. Ericsson, sistem entegrasyon, teknik destek, şebeke kurulumu ve uyarlanmasını da içeren her türlü servisten de sorumlu olacak.

Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv, konu ile ilgili olarak: “Kapsama alanımız ve kalitemizin tıpkı bugünkü gibi 3G’de de liderliğini koruması için 3G yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Altyapı çalışmalarımızdan bağımsız olarak, müşterilerimize daha uygun ücretlerle, daha hızlı şekilde istedikleri her yerden kullanabilecekleri gelişmiş servis ve ürünler sunmak için çalışıyoruz. Türkiye’ye ve Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Anders Lindblad: “Ericsson olarak gelişmiş HSPA teknolojisini sağlamak üzere Turkcell tarafından seçilmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Son teknoloji ürünü HSPA şebeke kapasitesini artıracağı gibi, Turkcell’in müşterilerine kişiselleştirilmiş ve zengin bir iletişim deneyimi sunmasına da imkan verecek.” dedi.