BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bir cahillik yaptım

Utanç davasında ilginç savunma. Küçük yaştaki kıza cinsel istismarda bulunan sanığı son sözleri böyle oldu.

Abone ol

Samsun'da akrabasının küçük yaştaki kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla daha önce 6 yıl 3 ay hapis cezası alan sanık, Yargıtayın bozma kararı sonrasında yeniden yargılandığı davada bu kez 12 yıl 9 ay hapse mahkum oldu.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, yaklaşık 2 yıl önce merkez Büyükoyumca köyünde, amcasının 14 yaşındaki kızı Z.K'ye cinsel istismarda bulunmaktan 6 yıl 3 ay hapis cezası alan Mustafa Karaman (30) ile olaya yardımcı olmaktan 3 yıl hapse mahkum olan Sebahattin İpek (51) ile eşi Alime İpek (46), Yargıtayın bozma kararı sonrasında yeniden hakim karşısına çıktı.

Duruşmada, tutuklu sanık Mustafa Karaman ve tutuksuz sanıklar Sebahattin ve Alime İpek ile mağdurun babası hazır bulundu.

Sanıklardan Mustafa Karaman, pişman olduğunu belirterek, ''Bir cahillik yaptım'' diye kendini savundu. Diğer sanıklar da suça karışmadıklarını öne sürdüler. Mağdurun babası ise sanıklardan şikayetçi olduğunu bildirdi.

Savunmaları ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, suçun birden fazla işlenmesi nedeniyle sanıkların cezalarının artırılması yönünde karar veren Yargıtayın kararına uyarak, bu kez sanıklardan Karaman'ı 12 yıl 9 ay, diğer sanıkları ise 6 yıl hapse mahkum etti.