BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.413,34
HABER /  SPOR

Beşiktaşta Yusuf Şimşek depremi

Trabzonspor'la Beşiktaş'ı arasında transfer yarışına sahne olan Yusuf Şimşek'le ilgili gelen haber siyah beyazlı camiada deprem etkisi yarattı.

Abone ol

Beşiktaşlı futbolcu Yusuf Şimşek'in 2008-2009 sezonu başında sözleşme imzaladığı ancak daha sonra transferden vazgeçtiği Yunanistan'ın Skoda Xanthi Kulübü ile olan davası sürüyor.

Yusuf Şimşek sezon başında Yunan ekibiyle sözleşme imzalamış ancak daha sonra bu takıma transfer olmayarak Bursaspor ile de mukavele imzalamamıştı. Bu gelişme üzerine Yunan Kulübü konuyla ilgili olarak FIFA'ya başvurmuştu. Sezonun yarısını Bursaspor'da geçiren Yusuf devre arasında Beşiktaş'a transfer olmuştu.

Son olarak tecrübeli oyuncunun Türkiye Futbol Federasyonu'na 3 hafta önce ikinci savunmasını gönderdiği ve kendisi ile ilgili çıkacak kararı beklediği öğrenildi. Yusuf yaptığı açıklamada futbol federasyonun kendisinden üç hafta önce savunmasını istediğini ve avukatı aracılığı ile bu savunmayı federasyona gönderdiğini açıkladı.

Dava ile ilgili işlemleri avukatının sürdürdüğünü hatırlatan Yusuf Şimşek, "Bana düşen görevi ve benden istenenleri yerine getiriyorum. Konu FIFA tarafından da inceleniyor. Üç hafta önce son savunmamı Türkiye Futbol Federasyonu'na ilettim. Çıkacak kararı bekliyorum" dedi.

Beşiktaş'ın Hukuki İşlerden Sorumlu Asbaşkanı Levent erdoğan ise Beşiktaş'ın bu davanın tamamen dışında olduğunu belirtirken, hukuki sürecin devam ettiğini ve çıkacak kararı beklediklerini söyledi.