BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.409,99
HABER /  GÜNCEL

Saldırıyı internette anlatmış

Almanya'daki kanlı okul baskının sorumlusu çocuğun, saldırıdan bir gece önceki kayıtları ortaya çıktı. Saldırıyı internetten anlatmış....

Abone ol

Almanya'daki lise saldırısının sorumlusu 17 yaşındaki Tim Kretschmer, saldırıdan bir gece önce yapacaklarını internetteki bir sohbet odasında ayrıntılı bir şekilde anlatmış.

Kızları başlarından vurmuş

Almanya'yı sarsan Winnenden kentindeki Albertville Lisesi'ne düzenlenen saldırıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Baden-Württemberg Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Rech, 16 kişinin ölümüne neden olan Kretschmer'in saldırıdan önceki gün bir internet sitesinin sohbet odasında yaptığı yazışmalara ulaştıklarını söyledi.

İnternet sitesinin adını vermeyen Rech, saldırganın mesajında şu ifadeler olduğunu söyledi:

'Bu hayattan bıktım usandım. Kimsenin benim neler yapabileceğime dair fikri yok. Burada silahlarım var. Yarın eski okuluma gidecegim ve çok korkunç birşeyler olacak. Adımı aklınızda bulundurun. Polisten korkmuyorum.'

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYORMUŞ

Rech saldırganın 2008'den bu yana psikiyatrik yardım aldığını, fakat tedaviyi devam ettirmediğini söyledi.

Saldırganın evinde 4 bin 600 adet mermi bulunduğuna dikkat çeken Rech, silahların saklandığı dolapların 8 rakamlı bir şifre girilerek açılabildiğini ancak, Kretschmer'in dolapların şifrelerini bildiğini belirtti.

Basın toplantısında Baden Württemberg eyalet savcısı Tim K. ile ilgili detaylı bilgiler de verdi.

17 yaşındaki saldırganın kızkardeşi ile gayet normal bir ilişkisi olduğunu söyleyen savcı, "Saldırgan 6 yıl gittiği Albertsville Lisesi'nden gayet normal notlarla mezun oldu ve meslek eğitimi almaya başladı. İçine kapank birisi olarak tarif edildi. Çok fazla arkadaşı yoktu, ama yaşıtları ile ilişki kurabilen biriydi. Bilgisayarında pornografik unsurlar bulduk. Ancak bu unsurlar, saldırıya neden olacak gibi değil. Şiddet içeren bilgisayar oyunları ile ilgilendiğini biliyoruz, ama bu birçok akranı için geçerli" diye konuştu.