BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.437,09
HABER /  POLİTİKA

Arınç gazetecileri iğneledi

Bülent Arınç gazetecileri iğneledi.. Askerlerin ziyaretinde dakika tutan muhabirler, Arınç'ın hışmına uğradı.

Abone ol

TBMM Başkanı Arınç gazetecileri kriz havası yaymakla suçladı. Arınç komutanların ziyaretlerinde muhabirlerin görüşme dakikalarını hesaplamalarına çok kızdı. Arınç şunları söyledi:

Gazeteciler çetele tutuyor
Türkiye demokratikleşiyor, normalleşiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri bu konuda takdir edilecek davranış içinde. Genelkurmay Başkanımız ve kuvvet komutanlarımız, değerli eşleriyle bu resepsiyonların hepsine katılmışlardır. Ama bir merak var. 'Acaba kaç dakika kaldılar, kaç dakika kalmadılar'. Herkes saat tutmaya çalışıyor. Bu saat tutanların ne kadar gülünç olduklarını artık farketmeleri gerekir. Benim söylemek istediğim şu, komutanların TBMM'ye bir kurum olarak gösterdikleri saygıyı, bazı siyasetçilerimiz varlık sebepleri parlamento olduğu halde parlamentoya göstermemişlerdir. O bazı siyasetçilerin ve genel başkanların kim olduğunu, o akşamlar çetele tutan sizler çok iyi biliyorsunuz. 'Kim geldi, kim gelmedi'. Bu isimleri siz çok daha iyi bilirsiniz. Bunların içinde bazı kurumları da sayabilirim. Ama komutanlar Meclis'e, halk iradesine her zaman saygı gösterdiler. Bu bakımdan kendilerine teşekkür ediyorum."

Arınç aday olmam demedi
Cumhurbaşkanlığına aday değilim yönünde basında çıkan beyanlara karşılık Arınç, " Bir saat canlı yayına katıldım. Programın sonunda gazeteci bir espri yaptı. ''Benim bu stüdyoda şu an itibariyle, Türkiye'nin müstakbel cumhurbaşkanıyla konuşuyor olmam gibi bir olasılık söz konusu mu?'' biçimindeki sorusunu tek sözcükle ''hayır'' hayır dedim. Bu sözün anlaşılmayacak tarafı yok.

Peki hiç mi ihtimal yok?' deyince, '550 milletvekili var. Şartları uyan en
az 400 milletvekili vardır. 400'de bir ihtimal, herkes için geçerlidir' dedim.
Buradan 'Olacak veya olmayacak' diye işi papatya falına dönüştürmenin hiç gereği yok. Sözlerimiz çok açık. Süreç bellidir. Bu süreç içinde adaylar da belli olacak. TBMM başarıyla görevini tamamlayacak ve Türkiye yeni Cumhurbaşkanına kavuşacaktır.''Süreç bellidir bu süreçte adaylar belli olur. TBMM de seçer."

Sayın kelimesi hürmet anlamında değil.
Sayın kelimesini de değerlendiren Arınç, "Öcalan'a hürmet gerektirecek sayın ifadesini kullanacak bu camia içinde bir insan bulamazsınız. Türkiye'yi perişan eden PKK'nın faaliyetleri karşısında sayın kelimesi ile ifade etmesi mümkün değildir. Saygı anlamında bu kelimeyi kullandığını sanmıyorum." dedi.