BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,86
ALTIN 2.439,66
HABER /  MEDYA

Bıyık takar türban takmaz

Bıyık takan gazateci-yazar Meral Tamer neden türban takmaz? Yeni Şafak'tan arayan meslektaşına cevap verdi.

Abone ol

Milliyet yazarı Meral Tamer diyor. Peki ama neden? Kadınların toplumda aktif rol alması için KA-DER'in kampanyasına bıyık takarak destek veren Tamer, türbana neden soğuk?

Yazar öncelikle iki konunun elma ile armut gibi farklı konular olduğu düşüncesinde. Tamer, önceliğin erkek egemenliğini, maço zihniyeti vurgulamak olduğunu söylüyor.

Yazar Yeni Şafak'tan arayan meslektaşının "Türbanlı adayların TBMM'ye girebilmesi için de başörtüsü takıp fotoğraf çektirir miydiniz?" sorusuna hayır cevabını verdi.

Yazar neden hayır dediğini de şu gerekçelere dayandırdı:

"Birincisi; yaklaşan seçimlerle ilgili olarak şu anda kafamı fazlasıyla meşgul eden konu, oyumu verecek siyasi parti olmaması.
Dolayısıyla gündemimde ilk sırada seçmen olarak kendim ve benim gibiler var; mevcut yasal çerçevenin başörtülü kadınların TBMM'ye girmesini engellemesi değil. Benim öncelik sıralamamda bu konu yok. İkinci neden de bu.
Üçüncüsü, türban konusunun sadece bu örnekte değil, her fırsatta temcit pilavı gibi gündeme taşınmak istenmesine de tepki duymaya başladım galiba.
Dördüncüsü, KA-DER neden bıyıklı kampanyasına türbanlı bir kaç kadın da koymadı diye bir soru sormak da yanlış. Yüzlerce kadın derneği var, hepsinin öncelikleri de farklı. Birbirleriyle örtüştükleri, ayrıştıkları noktalar var."