BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

AÖFde yönetmelik değiştirildi

Açıköğretim okulu ve mesleki açıköğretim lise yönetmeliklerindeki değişiklik yürürlüğe girdi

Abone ol

Açık İlköğretim Okulu ve Mesleki Açıköğretim Lisesi yönetmeliklerinde dün yapılan değişikliğin ardından Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik de Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yönetmelikte, Açıköğretim Lisesinde, Mesleki Açıköğretim Lisesi ve Açık İlköğretim Okulunda olduğu gibi bir eğitim öğretim yılının birbirinden bağımsız üç dönemden oluşabileceği hükmü yer aldı.

Yeni yönetmeliğe göre, lisede öğrenim süresi sekiz dönemden oluşacak. 17 yaşını bitirmeyenler, bir öğretim yılında en fazla iki dönem sınavlara alınacaklar. 17 yaşını bitirenler ise bir öğretim yılında üç dönem sınavlara alınacaklar. On yedi yaşını bitirmeden önce bir öğretim yılında iki dönem sınavlara katılan öğrenciler, on yedi yaşını bitirdikten sonra bir öğretim yılında üç dönemlik sınav hakkından yararlanmaya başlayacaklar.

Ortaöğretim kurumlarının ya da bunlara denk yurt dışındaki öğretim kurumlarının ara sınıflarından ayrılarak tasdikname veya öğrenim belgesi ile Açıköğretim Lisesine kayıt yaptıranların, tasdikname veya öğrenim belgesinin düzenlenme tarihinden önce öğrenim gördükleri her öğretim yılı, iki dönem olarak değerlendirilecek.

Öğrencilik süresi on iki dönemi aşanlar, öğrenim görme hakkını kullanmaya devam edebilecekler ancak, öğrencilik haklarından yararlanamayacaklar.

Sınavlar, dönem sonlarında ve sınavları yürütmekle görevli birimce belirlenecek okul veya kurumlarda merkezi sistemle ve test yöntemiyle yapılacak.

Öte yandan, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, 15 Mart 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ''Geliştirme Ödeneği Ödenmesine Dair Karar''da düzeltme yapıldı.

Düzeltmeye göre, 2547 sayılı Kanun'un 10. maddesi uyarınca gerçekleştirilen yurtiçi öğretim elemanı ve öğrenci değişim programlarına bir yarıyıldan az olmamak üzere katılan öğretim üyelerine geliştirme ödeneği ödenecek.