BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tecavüze yeltenen babasını öldürdü

Küçük yaşlardan beri tacize uğradığını söyleyen sanık olay günü 'babam bana tecavüze kalktı" dedi. Ama yine de 21 yıl ceza aldı.

Abone ol

Adana'da, kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği babasını tabancayla öldürdüğü için yargılanan sanık, 21 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, tutuklu sanık Salih Can Yılmaz ve olaya azmettirdiği öne sürülen annesi tutuksuz sanık Fatma Polat hazır bulundu.

BANA TECAVÜZE YELTENDİ

Sanık Salih Can Yılmaz, ifadesinde, babasının kendisine tecavüze yeltendiğini ve evleneceği kadınla da ilişkiye girme teklifinde bulunduğu için olayın meydana geldiğini söyledi.

Babasının, boşandığı annesini de duyma ve görme engeline neden olacak şekilde yaraladığını belirten sanık Salih Can Yılmaz, ''bana da küçük yaşlardayken cinsel istismarda bulundu. 2 kişiyi öldürdüğü için de cezaevine girip, çıkmıştı'' dedi.

BANA TECAVÜZ ETMEK İSTEDİ ÖLDÜRDÜM

Sanık Yılmaz, olay günü de babasının tecavüze yeltendiğini iddia ederek, ifadesinde şunları kaydetti:

''Karşı koymaya çalışınca bıçakla saldırmak istedi. Elindeki bıçağı aldım. Tabancayla vurmak istedi. Elini bıçakla yaralayıp, tabancayı düşürdüm. Şuurumu kaybetmiştim. Tabancayı alıp, ateş ettim. Öldüğünü sonradan öğrendim. Annemi de beni azmettirdiği için suçlamıştım, ama bu doğru değil. Pişmanım.''

Sanık Fatma Polat da azmettirdiği iddiasının doğru olmadığını belirterek beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, yapılan duruşma sonunda, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Salih Can Yılmaz'ın, ''haksız tahrik ve iyi hal'' indiriminden yararlandırılarak 20 yıl hapsine, Fatma Polat'ın ise delil yetersizliğinden beraatına karar verdi.

Sanıklar, 28 Eylül 2007 tarihinde Tepebağ Mahallesi'nde Mehmet Yılmaz'ın öldürülmesi olayıyla ilgili yargılanıyordu.