BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

20 tonluk rulo dehşeti

Küçükçekmece olası bir faciayı ucuz atlattı. Kamyonun kasasından yola savrulan saç rulalar sokağı birbirine kattı.

Abone ol

Küçükçekmece'de, hareket halindeki kamyonun kasasından caddeye düşen her biri 10 ton ağırlığındaki iki sac rulo, 5 aracı ezerek durabildi. Olay anında caddenin kalabalık olmaması olası bir faciayı önledi.

Alınan bilgiye göre, olay Küçükçekmece Leylek Caddesi üzerinde öğle saatlerinde meydana geldi. Şehabettin Balkan'ın kullandığı 34 EN 1053 plakalı 10'ar ton ağırlığında iki adet sac rulo yüklü kamyon yokuş yukarı çıktığı sırada birden rulolar harekete etmeye başladı. İddiaya göre yeterince önlem alınmayan ruloların altında ise sadece takoz bulunuyordu. Bu takozlardan aşan rulolar kamyonun önünü havaya kaldırırken kasasının arka kapağını kırarak caddeye düştü ve yuvarlanmaya başladı. Rulolar yaklaşık 50 metre yuvarlandıktan sonra 5 araca çarparak durabildi.

Tonlarca ağırlığındaki ruloların üzerine geldiğini gören arkadaki aracın sürücüsü Ethem Karakuş aracını hemen kenara sürdü. Karakuş, park halindeki başka bir aracı kendisine siper ederek rulolardan kurtulmak istedi. Ancak rulolardan biri Karakuş'un aracının yan tarafına çarparak kaldırıma fırlatırken park halindeki bir minibüse çarparak durdu. İkinci rulo ise park halindeki başka bir minibüse çarparak sürüklemeye başladı. İkinci rulo Karakuşun aracı da dahil 3 araca daha çarparak durabildi.

Olay yerine gelen polis kamyon sürücüsünü gözaltına alırken çevre sakinleri büyük bir panik yaşadı. Vatandaşlar caddenin kalabalık olmamasının faciayı önlediğini belirtti. Kazayı yara almadan atlatan Ethem Karakuş ise, "Kamyon seyir halindeydi. Ben de peşindeydim. Aramızda yaklaşık 100 metre vardı. Birden kamyonun önü havaya kalktı. Rulolar fırladı. Üzerime geldiğini görünce arabayı kenara kırdım. Benim aracın yan tarafına çarparak kaldırıma fırlattı. İkinci rulo ise öndeki araca çarparak sürükledi. Bizim araç olmasaydı daha büyük bir zarar verebilirdi." diye konuştu.

Kamyon sürücüsü Şehabettin Balkan, ifadesinin ardından serbest bırakılırken olay yerine çağrılan vinç yardımıyla rulolar caddeden kaldırıldı.