BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.439,52
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Altan Tan'dan Erdoğan'a bomba 'Kürt sorunu' cevabı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Balıkesir'deki konuşmasında "Kürt sorunu yoktur" demesi gündeme bomba gibi düştü.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Balıkesir'de “Karşımızda tüm umudunu sokak olaylarına, vandalların eylemlerine, çözüm sürecinin başarısızlığa uğramasına bağlamış bir hastalıklı zihniyet var. Buralarda bizim, bu terörle mücadelede neler kaybettiğimiz belli. Bunu bilmeyenimiz var mı? Hâlâ bakıyorsunuz, varsa yoksa Kürt sorunu. Kardeşim ne Kürt sorunu, artık böyle bir şey yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a değerlendiren HDP Diyarbakır milletvekili altan Tan, Erdoğan'ı Şener Şen'in Züğürt Ağa filmindeki babasına benzetti.
Cumhurbaşkanı'nı Şener Şen'e havale eden Tan, Erdoğan'ın Başkanlık sisteminden başka bir düşüncesi olmadığını söyledi.

Kürt sorunu yoktur sözlerini değerlendiren Tan, "MHP'nin şu an oyu yüzde 18 bunu açıklamıyorlar, oraya giden oyları almak istiyorlar, bunun için bu tür milliyetçi söylemlere başvuruyorlar" dedi. Altan Tan, Demirel'in bile gerisine gidildiğini ifade etti.

ŞENER ŞEN'İN BABASI GİBİ

Sayın Cumhurbaşkanı'nı dinlerken Şener Şen'in Züğürt Ağa filmindeki babası gözlerimin önüne geliyor. Babası 75-80 yaşlarında, önüne koyduğu tek şey yeni bir evlilik yapmak, genç bir kız almak. Köy satılıyor, "karı isterim" diyor, aşiret iflas ediyor yine "karı isterim" diyor, köydeki bütün zahire ambarı soyuluyor yine "karı isterim" diyor ve bu film boyunca bir replik olarak tekrarlanıyor.

BAŞKANLIK İSTERİM, BAŞKANLIK İSTERİM

Sayın Cumhurbaşkanı da dolar yükseliyor, ihracat düşüyor ve iç barış allak bullak oluyor, dış politika bir türlü rayına oturmuyor, ABD en yüksek ağızlardan "Biz Beşar Esad'la görüşebiliriz" açıklamalarını yaptı, onun söylediği tek bir şey var, "Başkanlık istiyorum, Başkanlık istiyorum, Başkanlık istiyorum, 400 milletvekili, 400 milletvekili, 400 milletvekili." başka da bir şey demiyor.

ŞENER ŞEN'E GÖREV DÜŞÜYOR 

Bence tabii bu artık filmlere konu olabilecek, tedavi edilmesi gereken bir davranıştır. Bence artık bir noktadan sonra bu normal bir psikoloji değil, tabii burada Sayın Şener Şen'e de büyük görev düşüyor, bununla ilgili de güzel bir film yapar diye düşünüyorum, sanırım hasılat rekorları kırar.

MHP'NİN OYLARI YÜZDE 18, AÇIKLAMIYORLAR 

İkincisi, bu konunun gündeme gelmesi, "Kürt sorunu yoktur, daha ne istiyorsunuz kardeşim" sözlerinin söylenmesiyle döndük dolaştık 40 sene evvele geldik. Eski cumhurbaşkanlarımız Cevdet Sunay, Cemal Gürsel vardı bunlar da böyle söylüyorlardı, malesef bu işler Süleyman Demirel'in, Tansu Çiller'in bile gerisine gitti. Bu 40 öncesinin ilkokul müsamerelerinin sözleridir ama bunun da bir sebebi var, Cumhurbaşkanı'nın bunu durup duruken söylemediği kanaatindeyim. Son anketlerde AK Parti'nin oyu hızla düşüyor ve bu hızla düşen oyların bir kısmı HDP'ye, bir kısmı MHP'ye gidiyor. MHP'nin oy oranı şu an yüzde 18'ler civarında, bunları açıklamıyorlar, bu panikle tekrar milliyetçilik ve inkar politikalarıyla kendini toparlayabileceğini, MHP'ye giden oyları geri alabileceğini düşünüyor. Ama MHP'den geri alabileceği bir şey de yok, çünkü barış bu tip bir davranış şekliyle de sürdürülemez, Allah şifa versin.