BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.451,59
HABER /  MEDYA

Allah'ın Gülen Cemaat'ine gelmeyen yardımı

Zor günler geçiren Gülen Cemaati, Allah'ın yardımının gelmesinin an meselesi olduğunu mu düşünüyor?

Abone ol

Gülen Cemaati tarihinin en sıkıntılı günlerini geçiriyor. 17-25 Aralık operasyonu sonrası yaşananlar onlar için kabus gibi geçti.

Cemaate yakın olduğu iddia edilen üst düzey polisler hapiste, haklarında ise "kumpas" suçlamasıyla binlerce yıl hapsi isteniyor. Cemaat'in en büyük kozlarından biri olarak gösterilen dershanelere yeniden düzenleme getirildi.

İddianamelerin 1 numaralı isim Gülen'e 3. kez kırmızı bülten istendi. "Gülen'in bir gülüşüne servetimi bağışlarım" diyen Akın İpek'in şirketlerinin yönetimine soruşturma kapsamında el konuldu.

KABUSTAN DA ÖTE GELİŞMELER

STV bir süreliğine dizi ve program çekimlerine ara verdiğini duyurdu. Samanyolu TV'nin program koordinatörü Murat Kesgin, kayyum atanma ihtimaliyle tedirgin olduklarını söyledi.

Cemaat'le anılan Boydak Holding, cemaatle anılmak istemediklerini, ilişkilerini bitirdiklerini ve hükümetin, devletin yanında olduklarını ilan ettiler.

1 Kasım seçimleri sonrası Aydın Doğan medyasında "paralel yapı" aleyhine haberler manşet olmaya başladı.

Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’na (TUSKON) operasyon düzenlendi. Holdingler birlikten ayrılmaya başladı.

Peki Cemaat sıkıntılı günleri aşmak için neden esmeme göstermedi? Hiçbir manevra girişiminde bulunmadan neden öylesine bekliyorlar? Merak edilen sorunun yanıtını Ahmet Hakan, köşesinde verdi:

ALLAH'IN CEMAAT'E GELMEYEN YARDIMI

"Sanırım bunun iki  nedeni var:

-BİR: Öyle ileri gittiler, öyle fazla açıldılar, öyle bir hareket yaptılar, gemileri öyle yaktılar ki... Dönüş yok artık geri.

-İKİ: Mazlum olduklarına öylesine inanıyorlar ki... Kendilerine bir ilahi yardımın gelmesinin an meselesi olduğunu düşünüyorlar."