BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,83
ALTIN 2.451,42
HABER /  SPOR

Alex De Souza tarihe geçti

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex De Souza, Turkcell Süper Lig'de 2006-2007 sezonunun 'Gol Kralı' oldu.

Abone ol Ligde son haftaya 19 golle “Gol Krallığı” yarışmasında zirvede giren Fenerbahçeli futbolcu, Ankaragücü maçında golle buluşamadı ancak zirvedeki yerini koruyarak ligin kralı oldu.

Sarı-lacivertlilere, ligde 12 yıl sonra gol krallığını getiren Alex, Fenerbahçe Futbol Takımı'nın ilk yabancı gol kralı oldu.
Sarı-lacivertliler, Alex'in elde ettiği krallıkla Birinci Futbol Ligi'nin 48 yıllık geçmişinde en çok kralı kadrosunda bulunduran (13) Galatasaray'a, gol kralı sayısında yetişerek 13. gol kralını çıkardı.

Gol krallığı yarışını 19 golle önde götüren Fenerbahçeli Alex ve 18 golle ikinci sırada yer alan Galatasaraylı Ümit Karan, son hafta maçlarında golle buluşamadı.

EZELİ REKABETTE “KRALLIK” YARIŞI

Lig tarihinin en çok gol atan toplam 33 futbolcusu 15 ayrı takımdan çıkarken, Galatasaray ve Fenerbahçe şimdiye dek 13 kezle en çok “Gol Kralı” çıkaran takım unvanını elinde bulunduruyor.

Bu arada, Beşiktaş ve Trabzonspor 3'er kez ligin en çok gol atan futbolcusunu kadrosunda barındırırken, Samsunspor, Eskişehirspor, Ankaragücü ve Bursaspor 3'er, Adanaspor 2, Ankara Demirspor, Göztepe, Altay, Sakaryaspor, Konyaspor ve Kayserispor da 1'er kez “Gol Kralı” çıkardı.

ALEX, FENERBAHÇE TARİHİNE GEÇTİ

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, “Gol Kralı” olarak, sarı-lacivertli futbol takımında başarıya ulaşan ilk yabancı futbolcu olarak kulübün tarihine geçti.

Bu sezonun ilk yarısında Beşiktaş'a attığı golle “100'ler Kulübü”ne giren Galatasaraylı Ümit Karan ise Alex'in gerisinde kalarak, yarışı 18 golle 2. sırada tamamladı.

Bu arada, Alex bu sezonki gol krallığı yarışında son yılların en az golünü atarak kral oldu.