BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.411,63
HABER /  DÜNYA

Ortaduğuda gerginlik artıyor

İsrail'in Hamas liderlerine yönelik ölüm tehditlerine karşı, Hamas militanları İsrail'e tehdit savurdu..

Abone ol Hamas, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'da yürüttüğü operasyonlar ve Hamas liderlerine yönelik ölüm tehditlerine karşı, “Liderlerimize zarar gelirse, İsrail, Gilad Şalit'i unutabilir” açıklamasını yaptı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyda, “İsrail'de intihar eylemleri an meselesi ve roketlerimiz Aşkelon'un bile ilerisine gidebilir” dedi. Ubeyda, intihar ve adam kaçırma eylemlerini yeniden başlatacaklarını da söyledi.

Hamas'tan yapılan bir açıklamada da aynı konu işlendi.

Hamas, Filistin Başbakanı İsmail Haniye ve hareketin diğer liderlerine herhangi bir zarar gelmesi durumunda, bundan İsrail'in sorumlu tutulacağı belirtilirken, “Programlı İsrail saldırıları ve Başbakan'ın evinin korumalarının karakolu 2. kez vurularak, tüm kırmızı noktalar geçilmiştir” denildi.

Açıklamada, hareketin liderlerini saf dışı bırakmak amacıyla sık sık tekrarlanan İsrail tehditleri yanı sıra, bugün Batı Şeria'da tutuklanan Hamaslı bakanlardan Vasfi Kabaha da dahil olmak üzere, Filistinli parlamenterlerin ve bakanların tutuklanması kınandı.

Tüm Filistinli direniş örgütleri, İsrail işgaline karşı bir olmaya ve ortaklaşa saldırılar düzenlemeye çağrıldı.