BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  SAĞLIK

İştah kapatmanın yolları

Pek inandırıcı gelmese de, sık beslenip az yemek diyet yapmanın temel sırrı. İşte iştahınızı kapatmanızın yolları...

Abone ol

Diyet yapmak isteyip de iştahınıza engel olamıyorsanız, gün içinde sık sık ve az öğünler yiyerek, iştahın kontrolden çıkmasını önleyebilirsiniz.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hayrettin Mutlu, yeme isteğini kontrol altında tutmak ve atıştırma krizinden kurtulmak için; sağlıklı karbonhidratlara yönelmek, bol bol su içmek, yiyecekleri iyice çiğnemek ve güç gerektiren egzersizler yapmak gerektiğini söylüyor.

KONTROLLÜ YEMEK İÇİN SIK VE AZ ÖĞÜN

Gün içinde sık ve az öğünler yemek, iştahın kontrolden çıkmasını önlemenin en kolay yoludur. Belki arada yine bir şeyler atıştırmak isteyebilirsiniz ama bu sefer yiyeceğiniz miktarlar az olacaktır.

YEME İSTEĞİ ARTTIĞINDA SU İÇİN

Su içmek de, kişinin kendisini tok hissetmesi açısından önemlidir. Ayrıca vücut susuz kaldığında, çoğu zaman açlık hissine benzeyen sinyaller gönderir. Bu nedenle bol su içmek, beden su istediği zamanlarda yemeğe yönelmeyi engeller.

ÖĞÜN SAATLERİNDE SPOR YAPIN

İştahı kapatmanın yollarından biri de egzersiz. Egzersizler zorlaştıkça vücut ısısı artar ve daha fazla kalori yakmaya başlanır. Bu da egzersizi takip eden birkaç saat boyunca iştahın bastırılmasını sağlar.