BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,66
ALTIN 2.403,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aksu'da kaçak yapıya af yok

Aksu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kaçak yapılara geçit vermiyor. İlçede kaçak yapıların yıkımı başladı.

Abone ol

Aksu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kaçak yapılarla mücadelesine aralıksız olarak devam ediyor. Zabıta Müdürü Halil Hor vatandaşları kaçak yapı yapmamaları konusunda uyardı

Aksu İlçe sınırları içerisinde kaçak yapılarla mücadelesini sürdüren Aksu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın talimatıyla kaçak yapı yapanlara göz açtırmıyor.

Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri Fen İşleri ve İmar Müdürlüğü ekipleri ile birlikte tüm mahallelerde denetimler yaparak 2-B arazisi, hazine arazisi ve tapulu arazilere kaçak ve ruhsatsız yapı yapmaya çalışan vatandaşları uyarıyor. Ekipler tüm uyarılara karşı yapılan kaçak yapıları ise yıkıyor. Aksu Belediyesi ekipleri önceki günde Başkan İsa Yıldırım’ın talimatıyla tespit edilen 7 kaçak bina ve subasmanı yıkarak hazine arazilerini temizledi. Yıkım sırasında polis ve zabıta ekipleri gerekli güvenlik önlemlerini alırken ekipler hiçbir engelleme ile karşılaşmadan yıkım işlemlerini sonuna kadar devam ettirdi.

“Kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz”
Aksu Belediyesi Zabıta Müdürü Halil Hor, kaçak yapı ile mücadelelerinin kararlılıkla devam ettiğini söyledi. Hor, hazine arazisi, 2-B arazisi ve Tapulu araziler üzerine yapılan 10 kaçak ve ruhsatsız binayı yıkarak, bölgede kaçak yapılaşmaya izin veremeyeceklerini gösterdiklerini ifade etti. Amaçlarının modern Aksu için çalışmak olduğunu belirten Zabıta Müdürü Halil Hor “Geçtiğimiz aylarda da birçok kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız mağdur olmak istemiyorsa kesinlikle kaçak yapı yapmamalıdır. Aksu İlçemizde kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceğimiz için vatandaşlarımız mutlaka imarlı, iskanlı ve ruhsatlı binalar yapsınlar. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kaçak yapılarla mücadeleye devam ederek kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz” dedi.