BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kahta'da 5 kız öğrenciye ikinci hayat

Kahta'da çeşitli nedenlerle okulu bırakan ilköğretim öğrencilerini yeniden eğitime kazandırmak için mücadele ediliyor.

Abone ol

Orhan KARAKAŞ
ADIYAMAN

Kahta İlçesinde; zorunlu öğrenim çağında olup öğrenimlerini yaşıtlarıyla birlikte zamanında yapamamış olan çocukları yeniden okula kazandırmak için başlatılan proje kapsamında 5 kız çocuğu okula kazandırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca uygulamaya konulan Yetiştirici Sınıf Öğretim Projesi (YSÖP) kapsamında Kahta İlçesinde uygulanacak faaliyetlerin planlanması amacıyla geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. Kahta Kaymakamı Coşkun Açık toplantıda yaptığı konuşmada, devamsızlıkların takibi ve önlenmesi konusunda okul idarelerine önemli görevler düştüğünü söyledi.

Açık, hedefimiz; Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı ile 6-14 yaşları arasındaki zorunlu eğitim çağındaki çocuklardan 10-14 yaş grubunda olup kayıtlı olmayanların tamamının eğitim sistemine katılmasını sağlamak ve böylece % 100 Okullaşma oranını yakalamaktır. Eğitim sistemi içinde olmayan risk altındaki çocuklara ulaşmayı, Eğitimdeki cinsiyet eşitsizliğini gidermeyi, Eğitime erişimi kolaylaştırmayı ve Herkesin eğitim hakkından yararlanabilmesi için olanaklar sunmayı amaçlamaktayız.” dedi

Etkili ikna ekiplerinin oluşturulmasını isteyen Kaymakam Açık, ikna ekiplerine değişik bakanlık temsilcilerinin katılmasının sağlanmasının etkili olacağını ve Çocukların en yakın YSÖP sınıfına ulaşımı için gereken masraflarının da talep edilmesi halinde Kaymakamlıkça karşılanacağını dile getirdi.

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okula devam etmedikleri tespit edilenler arasından seçilen 5 kız çocuğunun ailesi ziyaret edildi. Hacıbey İlköğretim Okulu çevresindeki Menderes Mahallesinde ikamet etmekte olan okula devam etmediği tespit edilen ailelere gerçekleştirilen ziyarete Kahta Kaymakamı Coşkun Açık ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç ve AR-GE Biriminden Tarık Çetin ve Cihan Karataş, Hacıbey İ.Ö.Okulu Müdürü Osman Gündoğan ve Menderes Mahallesi Muhtarı katıldı.

Ziyaret edilen evlerde okula devamı planlanan çocuklarla ve bunların anne ve babalarıyla sohbet eden Kaymakam Açık, eğitimin önemi ve gerekliliğini vurguladı.

Çocukların aileleri Kaymakamı ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, çocukları okula gönderecekleri sözünü verdi.