BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.414,36
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

TBMM'nin bakımsız kardeş köyü

TBMM Türkiye'yi yönetiyor ama kardeş ilan ettiği köyün kanalizayon köprü sorununa yardım etmiyor. Muhtar isyanda.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin tarafından 2 Nisan'da açılan 90. Yıl TBMM Hatıra Ormanı'nın sınırları içinde bulunan ve TBMM'nin Kardeş köy ilan ettiği Karabük'ün Eskipazar ilçesi İmanlar köyü hizmet bekliyor.

Köy halkı olarak TBMM ile kardeş köy ilan edilmekten büyük onur duyduklarını belirten muhtar İhsan Ünal, "Bize bunu bahşedenlere teşekkür ediyoruz, ama köyümüzün kanalizasyon ve köprü gibi bazı eksikliklerinin de giderilmesini arzu ediyoruz." dedi.

Ünal şunları söyledi:
"Kardeş köy ilan edilmemiz Sayın Meclis Başkanı'nın bize verdiği bir onur. Biz de Sayın Meclis Başkanı'mızın bu jestine karşılık başta şahsı olmak üzere 550 milletvekilini onursal hemşerimiz ilan ettik. Bu onur köyümüzdeki göçü durduracak, fakat köyümüzün bazı eksiklikleri var. Bu eksikliklerin giderilmesi Meclis Başkanı'mızın işi değil elbette. Bir kanalizasyonumuz yok, köyümüzde PTT acentesi yok. Köyümüze girişte bulunan köprü yıkılmak üzere. Üzerinden ne bir iş makinesi ne de bir tarım makinesi geçebiliyor. Her an yıkılmak üzere. Bunların yapılmasını istiyoruz."