BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

DİSKİ'den otomatik klorlama sistemi

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir’e bağlanan 44 çevre mahallesinde Otomatik Klorlama Sistemi kurdu.

Abone ol

DİSKİ Su Tesisleri Daire Başkanlığı’na bağlı Su Sağlığı ve Havza Koruma Şube Müdürlüğü 2009 yılında dezenfeksiyon için 23 mahallenin suyuna Otomatik Klorlama Sistemi kurdu. 2010 yılının ilk iki ayında da 21 mahallenin su deposuna Otomatik Klorlama Sistemi kuran Su Sağlığı ve Havza Koruma Şube Müdürlüğü, böylece 44 mahallenin suyunun sağlıklı ve güvenli kullanımına olanak sağladı.

Çevre mahallelere su deposu yapılıp şebeke döşendikten sonra oluşturulan Otomatik Klorlama Sistemi, 100 litrelik sıvı klor tankından dozajlama pompası vasıtasıyla alınan sıvı klor bir adet çekvalflı enjektör vasıtasıyla su temin sistemine enjekte ediliyor. Otomatik Klorlama Sistemi kurulan mahalleler periyodik olarak 2 araç ve iki ekiple işletiliyor. Numuneleri alınarak klor ölçümleri takip ediliyor.

Köylüler sistemi kırıyor

DİSKİ Su Tesisleri Daire Başkanı İdris Saçaklı, dezenfekte etmek için oluşturdukları Otomatik Klorlama Sistemi’ne yönelik olarak bazı mahallelerde sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Verdikleri suyun içme amacıyla verildiğini, tarım amacıyla kullanılmaması gerektiğini belirten Saçaklı, “Eski köy alışkanlığı ile içme suyu olarak verdiğimiz su, tarımda sulama amacıyla kullanılıyor. Klorlu suyun bitkilere zarar vereceği düşüncesiyle, köylüler su depolarının kapılarını kırıp Otomatik Klorlama Sistemleri’ni devre dışı bırakıyorlar” dedi. Bu sorunu özellikle Erimli, Köprübaşı, Pozlukçayır gibi bazı köylerde yaşadıklarını belirten Saçaklı, “Otomatik Klorlama Sistemi devre dışı bırakılınca orada yaşayan bütün insanların sağlığı tehlikeye atılmış oluyor” diye konuştu. Saçaklı, durumun tekrarlanması durumunda yasal işlem yapacaklarını da duyurdu.

Otomatik Klorlama Sistemi kurulan mahalleler şöyle:

Alpu, Bağıvar, Başil, Büyükkadı, Çarıklı, Doğuçanakçı, Erimli, Gencan, Gülpınar, Güvendere, Güvercinlik, Hacı Osman, Karpuzlu, Kervanpınar, Kozan, Köprübaşı, Pozluk, Çayırlı, Sancar, Sati, Uyandık, Ballıca, Yukarı Nasırlar, Alçak, Aşağıbeyan, Bahçelievler, Uzunbahçe, Beneklitaş, Develi, Eğertutmaz, Geyiktepe, Kabahıdır, Karabaş, Kırmasırt, Körtepe, Kurtkayası, Pınaroğlu, Sarıdallı, Tanışık, Taşdirek, Topraktaş, Yemişalan, Yukarı Mollaali ve Gözegül.