BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.431,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gebze'de Cengiz Aytmatov vefası

Kırgızistan'da hükümeti deviren gergin günler yaşanırken Gebze Belediyesi ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un ismini verdiği parkı törenle açtı.

Abone ol



Gebze Belediyesi tarafından Yenikent Mahallesi’nde yaptırılan Cengiz Aytmatov Parkı törenle hizmete girdi.
2008 yılında vefat eden, dünya edebiyatının büyük ismi Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov anısına yapılan parkın açılış kurdelesini Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Kırgızistan’ın İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Janat Ermek birlikte kesti.

MEHTERAN BÖLÜĞÜ KONSER VERDİ
Yağmur nedeniyle Koç İlköğretim Okulu Spor Salonu’nda gerçekleşen tören Mehteran Bölüğü’nün konseri ve istiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kırgızistan Büyükelçiliğini temsilen Kırgızistan İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Janat Ermek ve konsolosluk yetkilileri, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Yılmaz Bayram, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, AK Parti Gebze ilçe yönetim kurulu üyeleri, Türkiye’de öğrenim gören Kırgız öğrenciler ve mahalle sakinleri katıldı.

KÖŞKER: GENÇLERİMİZ CENGİZ AYTMATOV’U OKUMALI
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, kardeş Kırgız halkıyla Gebze arasındaki bağların parka Cengiz Aytmatov isminin verilmesiyle daha da güçleneceğini belirterek, “Gebze ile Kırgızistan’ın Karakol şehri kardeş şehir. Gebze’nin en planlı, en güzel mahallesine Cengiz Aytmatov Parkı inşa ederek kardeşliğimizi daha da pekiştirmiş olduk. Cengiz Aytmatov, eserleri 150 dile çevrilen, bütün dünyanın okuduğu büyük bir yazar. Başyapıt niteliğinde çok sayıda eseri, romanı var. Bizler gençlerimiz Cengiz Aytmatov’u iyi tanısın ve eserlerini okusun, ilham alsın diye bu ismi verdik” dedi.

JANAT ERMEK: GURURLANDIK
Törende konuşan Kırgzıstan’ın İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Janat Ermek, iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğini belirterek, “Gebze’deki bu parka milli yazarımız Cengiz Aytmatov’un isminin verilmesi her iki kardeş millet için de gurur vericidir. İsmi ebediyen yaşayacak” diye konuştu.
Koç İlköğretim Okulu Spor Salonu’nda yapılan tören sonrası, Başkan Köşker ve Kırgız Başkonsolos Yardımcısı Janat Erbek parkın açılış kurdelesini birlikte keserek, törene katılanlarla birlikte parkta gezinti yaptı.
Yenikent Mahallesi’nde Koç İlköğretim Okulu yanında, 6 dönümlük alana özgün bir tasarımla inşa edilen parkta çocuk oyun grupları, yürüyüş parkuru, fitnes spor aletleri, oturma grupları yer alıyor.