BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

AK Partili Metin Külünk Fatih Altaylı'yı fena şaşırttı

Yazar Fatih Altaylı AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün İsmet İnönü'nün Atatürk'ü zehirlettiği iddiasına fena halde şaşırdı.

Abone ol

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında AK Parti milletvekili Metin Külünk'ün İsmet İnönü hakkındaki yankı uyandıran iddiasını değerlendirdi.

"YAZININ MÜREKKEBİ KURUMADAN"
"‘Şaşırmayın’ dedim ama ben bile şaşırdım" başlıklı yazısında Altaylı, şaşkınlığını böyle dile getiriyor:

CUMARTESİ günkü yazımı hatırlayanınız var mı? “Bunu da görürsen sakın şaşırma” başlığı altında AK Parti’nin Atatürk konusunda CHP’yi suçlayıcı bir tavır içine gireceğini yazmış ve “Atatürk’ümüzü CeHaPe’yi ele geçirmeye çalışan İsmet İnönü zehirletti” çıkışının yapılmasını, hayli muhtemel gördüğüm suçlamalar arasına almıştım.

Yazının mürekkebi kurumadan, eskiyen gazete henüz kesekâğıdı olmadan, mandal karşılığı kâğıtçıya verilmeden ilk öngörüm doğru çıktı. AK Parti Milletvekili Metin Külünk bir konuşma yaptı ve şöyle dedi:

“Atatürk’ü zehirletip ülkeyi ele geçirdikten sonra Batı’nın hizmetine veren İsmet İnönü’dür.”

Haberi okuyunca önce şaka zannettim. “Ulan” dedim, “Bu Zaytungcu fırlamalar benim yazıyla kafa buluyorlar”. Yemin ederim inanmadım. Yani böyle bir şeyi bekliyordum ama bu kadar hızlı değil.

Hemen ajansları taramaya başladım. Anaa, o de ne! Demiş. Gerçekten de, sahiden de Metin Külünk, “Atatürk’ü İnönü zehirletti” demiş.

Yazımda sizlere seslenmiş, “Sakın şaşırmayın” demiştim, ama bu kadar sürate ben bile şaşırdım. Keşke üç beş gün bekleseydiniz de en azından zaten hızlı unutan bu millet benim yazıyı unutsaydı. Bu kadar mı hızlı olunur!

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamı