BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Zor, ama imkansız bir grup değil'

Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam, "Zor, ama imkansız bir grup değil. Gruptan çıkacak gücümüz var" dedi.

Abone ol

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ve Bursasporlu futbolcular Şampiyonlar Ligi kuralarının çekilmesinin ardından umutlu konuştular. Sağlam, "Hepsi Avrupa'nın üst düzey takımları. Zor bir grup ama imkansız bir grup değil" dedi.

Kura çekiminin ardından Bursaspor TV'nin sorularını yanıtlayan Ertuğrul Sağlam, "Dünde kura çekiminden önce fikrimi sordukları zaman, 'Bu takımlar arasında bizim takım seçme durumumuz söz konusu olamaz' dedik. Güçlü bir gruba düştük. Kesinlikle kuradan önceki düşüncelerimiz değişmiş değil. Hedefimiz, beklentimiz gruplardan çıkmak olacak. Zor bir grup ama imkansız bir grup değil. Çalışmalarımız Şampiyonlar Ligi ile alakalı incelemelerimize şimdi başladık. Ben hem Türk futboluna hem de Bursaspor'a hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

'BİR İMKANSIZ DENİLENİ DAHA BAŞARACAĞIZ'

Grupta mücadele edecekleri 3 takımın da Avrupa tecrübesinin fazla olduğuna dikkat çeken Sağlam, "Çok tecrübeli takımlara karşı mücadele vereceğiz. Ama bu hedef doğrultusunda ki en büyük güvencimiz, Türkiye içinde imkansız denileni başaran bu çocuklar. Onlar gene sorumluluk alıp bu işin üstesinden geleceklerdir. Bu gruptan çıkacak gücümüz, potansiyelimiz, kadro kalitemiz var" ifadelerini kullandı.

ÖMER ERDOĞAN: İNŞALLAH SÜRPRİZ YAPARIZ!

Kura çekiminin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bursaspor'un tecrübeli kaptanı Ömer Erdoğan da, yıllardır tecrübesi olan takımlarla mücadele edeceklerini ifade ederek, "İlk hedefimiz gruptan çıkmak" dedi.

Kaptan Ömer Erdoğan, "İnşallah hayırlısı olur. İki torbada rakiplerin hepsi kuvvetliydi. Hepsi yıllardır tecrübeli takımlar. Biz bu sene ilk defa oraya katılacağız. Özellikle üzerimizdeki yükü biliyoruz. Bursa'yı değil Türkiye'yi temsil edeceğiz. Orda da Bursa'ya layık bir takım havası ile mücadele edeceğiz. İlk hedefimiz gruptan çıkmak. Bunu başaramazsak ilk 3'e girip Avrupa'da devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bugüne kadar rakiplerini televizyondan izlediklerini söyleyen Erdoğan, "Wayne Rooney, Dimitar Berbatov gibi güçlü oyuncular ile mücadele edeceğiz. Onlar bizi yabana atabilirler. Tanınmamış bir takımız ama inşallah orada süprizler yaparız. Kolay maçlar yok. Real Madrid ile aynı gruba düşmek isterdim ama Manchester'da iyi bir takım" diye kaydetti.

SERCAN: GÜZEL BİR GRUBA GELDİK

Bursaspor TV'ye konuşan Sercan Yıldırım da, Manchester United'i beklediğini ifade ederek, "Kendimi gösterme açısından güzel bir gruba geldik. Hem zevkli hem çekişmeli güzel maçlar olur. İnşallah yine gülen taraf bizler oluruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi.

Rakiplerin zayıf yönlerini avantaja çevirmenin önemli olduğunu kaydeden Sercan, "Biz nasıl inandıysak, başardıysak orda da bir şeyler başarmak istiyoruz. Biz yine çıkıp sahada mücadelemizi vereceğiz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" şeklinde konuştu.

VEDERSON: BU GRUPTAN ÇIKMA İMKANIMIZ VAR

Grubun çok iyi olduğunu kaydeden Vederson da, "Fenerbahçe ile oynadığım maçlarla kıyaslarsam aynı rakipler. Manchester, Glasgow, Valencia iyi takımlar ama gruptan çıkma imkanımız var. İngiliz ekibi ile oynamak önemli. Onlara karşı oynayıp kendini göstermek çok önemli bir fırsat" dedi.

KEÇELİ: ÖNEMLİ OLAN İYİ BAŞLAMAK

Şampiyonlar Ligi'ne kalan takımların iyi olduğunu kaydeden Mustafa Keçeli ise, "Çok kötü değil, çokta iyi değil. Bir şeyler yapabiliriz. Manchester biraz daha üst düzey bir takım. Ama futbol bu, ne olacağı belli olmaz. Önemli olan iyi başlamak. Ne yaptığını bilen nasıl oynadığını bilen bir takımız" şeklinde konuştu.