BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Başbuğ teğmen olarak emekli oluyor!

Görevini bugün Işık Kışaner'e devredecek olan Orgeneral İlker Başbuğ, kendi deyimiyle "Teğmen" olarak emekli oluyor.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "İrticayla Mücadele Eylem Planı", "Balyoz Darbe planı" gibi büyük tartışmaların yaşandığı iki yıllık fırtınalı görevini bugün devredecek.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin en üst noktasından orgeneral rütbesiyle emekliye ayrılacak olan Başbuğ kendini "hücum eden" olarak tanımlanan teğmen olarak gördüğünü söyledi.

Bu ifade bugün Milliyet Gazetesi yazarı Fikret Bila'nın köşesinde yer aldı.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı devir teslim töreni sonrasında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile konuşup duygularını sorduğunu anlatan Bila aldığı şu yanıtı köşesine taşıdı:

“Kendimi teğmen gibi hissediyorum. Biz görevimizi yaptık”

Başbuğ, "Yorgunluk hissedip hissetmediği sorusuna da “Hayır. Hissetmiyorum; genç bir teğmenden farklı hissetmiyorum” diye karşılık verdi.

Bu yanıt Bila'ya yabancı gelmedi. Çünkü Başbuğ Paşa, bir süre önce Ankara’daki Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumu sonrasındaki resepsiyonda da gazetecilerin sorusu üzerine, “Ben hâlâ kendimi teğmen gibi hissediyorum” dedikten sonra devam etmişti:
“Teğmen ne demek biliyor musunuz? Hücum eden demektir.”

TSK ile ilgili iddialara düzenlediği basın toplantıları ile sert tepki gösteren Başbuğ'un bu sözleri emekli olduktan sonra daha rahat konuşabileceği anlamına da gelebilir. Bunu önümüzdeki süreç gösterecek.