BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

12 Eylül'de 'hayır' demeye mecburuz

MHP lideri Devlet Bahçeli, Hükümet'in gizli niyetleri olduğunu savunarak, 12 Eylül'de bu nedenle hayır diyeceklerini söyledi.

Abone ol

MHP Bursa İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftara katılan MHP lideri Devlet Bahçeli, referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, "Biz darbe ve ara rejimlerle Türkiye'nin meselelerinin çözülmesinin imkansız olduğunu biliyoruz. Türkiye'nin sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu savunuyoruz. Dolayısıyla şimdi yapılacak anayasa değişikliğine de karşı duruşumuz yok. Ne var ki her partiye nasip olmayan bir güçle tek başına iktidara gelen AK Parti, bu gücünü toplumun isteklerine uygun bir şekilde çalıştırmıyor'' dedi.

GİZLİ NİYETLERİ MERAK UYANDIRIYOR

Anayasa değişikliği hazırlıkların bütün siyasi partilerinin görüşlerinin alınması gerektiğini hükümete ilettiklerinin altını çizen Bahçeli, iktidarın bu uyarıyı dikkate almayarak gücüne güvenip dayatmacı bir üslupla anayasa değişikliğini hazırladığını iddia etti. Bahçeli, şunları söyledi:

"Hükümet, 'benim dediğim olacak' anlayışıyla ne tür gizli niyetleri olduğu merak uyandırıyor. MHP olarak anayasa değişikliğine bu sebeplerden dolayı hayır diyeceğiz. Anayasa değişikliğindeki gizli niyetler araştırılmalı. Anayasa değişikliğindeki gizli gündemin ne olduğunu araştırıyoruz. Geçen gün bir televizyon programına katılan Başbakan Erdoğan, anayasa değişikliğinin açılma hukuki zemin oluşturacağını söylüyor."

HSYK ISRARINI ANLAYAMIYORUZ

HSYK'daki sayısal değişiklikte Başbakan'ın ısrar ettiğini ileri süren Bahçeli, ''Sayın Başbakan'ın sayısal değişiklikteki ısrarını anlayamıyoruz. Neye mecbur, mahkum kaldığını da bilmiyoruz ve bu ısrarı devam ediyor. Halk oylamasını kendisiyle özdeşleştirerek, AKP ile özdeşleştirerek çok daha farklı bir anlam kazandırmak suretiyle Anadolu'da çalışmalarını sürdürüyor" dedi.