BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.439,49
HABER /  GÜNCEL

Başbuğ’un işaret ettiği gazeteci!

Başbuğ çok zor bir görev dönemi geçireceğini biliyordu. Bunun işaretini görevini bırakırken açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Darbe planı iddiaları altında zor bir görev dönemi geçiren İlker Başbuğ bunun tesadüf olmadığını belirterek 2008 Ocak ayında kaleme alınmış bir köşe yazısını örnek gösterdi.

Başbuğ'un aktardığı o yazıda, “Bazılarına göre 2008 yılının Şura’dan sonraki ilk altı ayı hazırlık evresi, 2009 yılının ilk çeyreğinden sonraki en uygun takvimde eylem zamanı” deniliyordu.

Başbuğ isim vermedi, ancak konuşmasında dikkat çeken bu bölümle ilgili küçük bir araştırma işaret ettiği yazarın Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar olduğunu ortaya çıkardı.

Tayyar söz konusu yazıyı 28 Ocak 2008’de kaleme almış. “Darbe Planı için neden 2009 seçildi?” başlıklı yazıda Tayyar 2009’da darbe yapılacağı iddialarıyla ilgili değerlendirmeler yapıyor.

Tayyar’ın yazısına göre komuta kademesindeki kimi dengeler nedeniyle darbe yanlısı komutanlar istediklerini yapamadı. Büyükanıt’tan da umudunu kesen darbecilerin yeni hesabı Başbuğ üzerine kuruldu.

Tayyar yazısının son bölümünde Başbuğ'un devri teslim töreninde aktardığı o cümleyi yazdı:
"Onlara göre; 2008 yılının şuradan sonraki ilk 6 ayı hazırlık evresi, 2009 yılının ilk çeyreğinden sonraki en uygun takvimde eylem zamanı...”

ZOR BİR DÖNEMDE GÖREV YAPTIM

Başbuğ bu cümleyi okumadan önce, zor bir dönemde görev yaptığını belirterek, "Bu zor dönemde hukuk içinde kalarak ve başkalarının bizden yapmamızı istediği şeyleri değil, doğru olduğuna inandığımız şeyleri yapmaya çalışarak görevimi tamamlıyorum” dedi.

BAŞBUĞ'UN TAYYAR'IN YAZISINI AKTARDIĞI BÖLÜM

Bu dönemin tesadüf olmadığını anlatan Başbuğ sözlerine şöyle devam etti:
Açıkça belirteyim, Silahlı Kuvvetlerin yaşadığı bu zor dönemin bir tesadüf olduğunu da düşünmüyorum. Eğer Ocak 2008’de birileri; “Bazılarına göre 2008 yılının Şura’dan sonraki ilk altı ayı hazırlık evresi, 2009 yılının ilk çeyreğinden sonraki en uygun takvimde eylem zamanı” diye yazabiliyor ve siz de 2009 yılının ilk yarısından sonra, gittikçe artan sorunlarla karşılaşıyorsanız, bu durum ve yaşananlar tesadüf değildir.

ZAMANLA ORTAYA ÇIKACAK

Başbuğ zaman içinde bunların ortaya çakacağı inancını da anlattı. Başbuğ, “Her şeye rağmen inancım odur ki; “Zaman her şeyi açığa çıkarır” ve TSK yaşamakta olduğu bu süreçten daha güçlü olarak çıkacaktır. Fırtınalı denizde gemisini en az hasarla karaya yanaştıran kaptanların tarihi başka, gemisini terk edenlerin tarihi başka yazılır” dedi.