BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan yeni türban önerisi!

'Ulemaya başvuralım' diyen Erdoğan'ı CHP'liler yerden yere vurmuştu. Sonra aynı öneri CHP'den geldi. Erdoğan ise bu çelişkiye öfkeli!..

Abone ol

Türban sorununa el atan CHP kurmayları ulemanın kapısını çalmaya karar verdi. Ancak yıllar önce 'Erdoğan'ın türban için din adamlarına başvuralım' önerisiyle ortalığı ayağa kaldırmışlardı. Şimdi CHP'nin bu çalışması kamuoyunda yeni bir polemiğin de kapısını araladı. Başbakan Erdoğan, CHP'nin önerisine sert çıktı!..

Erdoğan, TGRT Haber'de soruları yanıtladı ve başörtüsü bağlama şekli konusunda çeşitli öneriler getirilmesine tepki gösterdi!..

Türban sorununun çözümü için 'Ulemaya sorulsun' önerisini hatırlatan Erdoğan, Türkiye'de bu işin yetkili merciinin Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu söyledi ve şu mesajları verdi:

TÜRBAN SORUNUNDAN CHP NE ANLAR!

"Belçika'da Türban sorununa yönelik soru sormuşlardı bana. Ben de Avrupa'da mahkemeler karar verirken, her dinin ulema sınıfına, bilirkişisine sorarlar. Batı böyle yapıyor bu işi. Bunlar anlaşılıyor ki amatör Şeyhülislamlığa soyundular. Bu işin Türkiye'de merkezi belli. O da Dİyanet İşleri Başkanlığı'dır. CHP'si şusu busu ne anlar? Dİyanet 1982'de bununla ilgili karar vermiştir. Şuanda müracat edilirse de kararını verirler. Sen Diyanet'i kabul ediyorsun veya etmiyorsun o beni enterese etmez. Bunun için var burası. Diyanet İşleri Yüksek Kurulu da bunun için var."

GÖBEĞİ AÇIĞI SORMUYORSUN!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, her defasında 'Türban sorununu biz çözeriz' vaadine de sert çıkan Erdoğan, 'O zaman anayasa Mahkemesine bu işi neden taşıdın?' dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Önüne gelen konuşursa neticeye varamayız. Kaldı ki bu öğrenciler podyuma çıkmıyor. İnancının gereği bunu da örtüyor. Sen kalkıp da streç pantolon, göbek açık-kapalı, askılı-askısız bunları sormuyorsun. Herkes rahatlıkla üniversiteye giriyor. İnancının gereği başörtüsüyle girmek isteyince kızlarımız, bunu dayatıyorsun. Bir defa böyle bir hakkın var mı? Yetkili merciiye gidip sor, ondan çıkıp 'ben bu işi çözerim' diyorsun."