BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kiraz'da kurtuluş coşkusu

Kiraz'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıl dönümünde Kiraz'da hareketli bir kutlama programı yaşanacak.

Abone ol

31 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Kiraz Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek etkinlikler arasında Sema gösterisi, konserler, yarışmalar ve tiyatro gösterileri de yer alacak.

31 Ağustos Salı günü başlayacak kurtuluş coşkusunda ilk durak İsabey Camii olacak. 12.30'da şehitler için mevlit okutulacak. 16.00'dan itibaren çocuklara ve gençlere yönelik olarak yüz boyama, sihirbaz gösterisi, karaoke ses yarışması gibi etkinlikler düzenlenecek. Aynı akşam 21.30'da Konya Mevlana Sema Grubu, Türk Tasavvuf Musikisi Konseri verecek. Konserin ardından Sema gösterisi gerçekleştirilecek ve şifa şekeri dağıtılacak. Kurtuluş günü olan 1 Eylül Çarşamba günü ise her yıl olduğu gibi Şehit Birol Uysal parkındaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile resmi törenler başlayacak. Halk oyunları gösterileri ve şiirler ile renklenecek törenlerin ardından 15.00 festival alanında en bakımlı Buzağı seçilecek. 12.30'da Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, buzağı yetiştiriciliği hakkında panel düzenleyecek. 16.30'dan itibaren çocuklar için kurulan oyuncak parkı açılacak. Palyaçolar eşliğinde karaoke ses yarışması, sihirbaz gösterileri ile renklenecek kurtuluş sevinci akşam saatlerinde doruğa ulaşacak. 21.30'da Hayal Et Müzik Grubu, 22.30'da da Türk Halk Müziği Sanatçısı Şinasi Kula ve Deniz sahne alarak Kirazlılara müzik ziyafeti çekecekler.

Etkinlikler 2 Eylül Perşembe günü tiyatro gösterisi ile son bulacak. Kitabı büyük ilgi gören Şu Çılgın Türkler'in tiyatro oyunu Kiraz halkı ile buluşacak. Kurtuluş mutluluğunu ilk günkü gibi yaşadıklarını belirten Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz; “Tüm halkımızı Kiraz'da düzenlemiş olduğumuz etkinliklere bekliyoruz” dedi.