BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Avcı emniyetin yeni imamını tarif etti

Hanefi Avcı'nın Emniyet'in imamıyla ilgili iddiaları sürüyor. Kozanlı Ömer'e el çektirildiğini söyleyen Avcı yeni imamı tarif etti.

Abone ol

Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın Emniyet içinde cemaatin imamlığını yapmakla suçladığı Osman Hilmi Özdil'in deşifre olması üzerine geri çekildiğini, yerine başka bir imamın görevlendirildiğini iddia etti.

Cemaatin TSK, MİT ve adliyeyle ilgilenen imamlar arasında becayiş yaptığını anlatan Avcıya göre artık emniyetle daha önce bu üç kurumun imamlığını yapan isimlerden birisi ilgileniyor.

Avcı’nın, Haliç'te Yaşayan Simonlar kitabıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Emniyet teşkilatı içinde Gülen cemaatine yakın polisleri, cemaatin imamı Kozanlı Ömer kod adlı Osman Hilmi Özdil'in yönettiğini ileri süren Avcı bu iddiasını bir adım daha ileri götürdü. Akşam’a konuşan Avcı, cemaatin deşifre olan Özdil'i emniyet imamlığından aldığını öne sürdü. Avcı, 'Aldığım bilgilere göre 2-3 ay önce Kozanlı Ömer'i geri çekmişler' dedi.

EMNİYETİN YENİ İMAMI

Avcı'nın iddiaları bununla sınırlı değil. Avcı, Özdil deşifre olunca cemaatin TSK, MİT ve adliyeyle ilgilenen imamları arasında becayiş yaptı. Hanefi Avcı, 'Artık emniyetle daha önce bu üç kurumun imamlığını yapan isimlerden birisi ilgileniyor' diye konuştu.

Avcı, 'Cemaat açısından emniyet çok hassas. Emniyetin imamlığına bu işleri bilmeyen yeni birini getirmeleri zor. Emniyetle artık Kozanlı Ömer değil, bu işlerde tecrübeli başka bir imam ilgileniyor' dedi.

KOZANLI ÖMER YURTDIŞINA MI ÇIKARILDI?

Özdil'in deşifre olup geri çekildikten sonra ortadan kaybolduğunu söyleyen Avcı, 'Kozanlı Ömer cemaat açısından çok önemli bir adam. Onu için Kozanlı Ömer'i artık Türkiye'de tutmazlar. Yurtdışına çıkartmışlardır ya da çıkartmak üzerelerdir' dedi.