BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,85
ALTIN 2.387,34
HABER /  GÜNCEL

Zonguldakta rüşvet iddiası

Zonguldak'ta, medikal firma görevlilerinden rüşvet alındığı iddiası devlet hastanesinde gözaltılara neden oldu.

Abone ol Zonguldak'ta, medikal firma görevlilerinden rüşvet aldığı iddiasıyla Devlet Hastanesi Müdürü, olayla ilgisi bulunduğu şüphesiyle de başhekim yardımcısı ve muhasebede görevli personel gözaltına alındı. 

İl Emniyet Müdürlüğüne, hastanede çalışan bazı personelin, medikal firma görevlilerinden, malzeme alımı sırasında, işleri kolaylaştırmak ve ihalelerde yardımcı olmak vaadiyle rüşvet aldığı ihbar edildi.

İhbarı değerlendiren emniyet güçleri, Cumhuriyet Başsavcılığının bilgisi dahilde operasyon yaparak, Hastane Müdürü O.İ. ile olayla ilgisi bulunduğundan şüphelenilen Başhekim Yardımcısı M.S.Ç. ve muhasebe görevlisi S.A'yı gözaltına aldı.

5 BİN YTL'LİK RÜŞVET İDDİASI
Zonguldak Valisi Erdal Ata, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Devlet Hastanesinde çalışan bazı personelin medikal firmalarından malzeme alımı sırasında işlerini kolaylaştırma ve ihalelerde yardımcı olmak vaadiyle elektronik eşya ve para talep ettiklerine yönelik Emniyet Müdürlüğüne ihbar geldiğini söyledi.

Emniyetin yaptığı operasyonda, hastane müdürü, doktor ve muhasebede görevli eleman hakkında işlem gerçekleştirildiğini anlatan Ata, şöyle dedi:

''Konu yargıya intikal etti. Adli makamların yapacağı soruşturma sonuçlanmadan önce kesin bir şey söylemek mümkün değildir. Rüşvet aldıkları iddiası var. Şu anda bu ilk yapılan soruşturma sonuçlandı. Yargı aşamasında farklı boyutlara ulaşabilir. Operasyon ihbara dayanılarak yapıldı.''
Vali Ata, bir gazetecinin emniyetin rüşvet olayını gizli kamerayla çektiğine yönelik sorusu üzerine ''Emniyet gerekli tespitleri yapıyor. Kamera da kullandılar zannediyorum'' dedi.

Alınan rüşvetin 5 bin YTL olduğu doğru mu? şeklindeki soruyu da Ata, ''Doğru, emniyetin verdiği bilgi de 5 bin YTL, ancak parayı bulamadık'' diye yanıtladı.

Ata, şu anda rüşvet iddialarıyla ilgili bir firmanın tespit edildiğini, araştırıldığı takdirde başka firmaların da çıkabileceğini belirterek, parayı O.İ'nin aldığının iddia edildiğini, diğer kişilerin para alımıyla bağlantısı olmadığı ve şüphe üzerine gözaltına alındığını kaydetti.