BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Zabıta müdürüne saldırdılar

Esenyurt saldırı olaylarıyla çalkalanıyor. Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürü Dursun Ergen saldırıya uğradı.

Abone ol

Esenyurt Belediesi Zabıta Müdürü Dursun Ergen, Başkan Yardımcısı Gürbüz Süleymanoğlu’nun kendisine saldırdığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Gazeteci Cihan Güner’e kimliği belirsiz 3 kişinin gazete bürosunda saldırılmasının ardından, şimdi de Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürü Dursun Ergen saldırıya uğradı.

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı AKP’li Gürbüz Süleymanoğlu’nun kendisine saldırdığını iddia eden Zabıta Müdürü Dursun Ergen, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunurken, Kaymakamlık ve Esenyurt Belediye Başkanlığına yazdığı yazılarla da idari soruşturma başlatılmasını istedi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede Esenyurt Belediyesi’nde aşiret ve tarikat yönetimi uygulandığını söyleyen Zabıta Müdürü Ergen, “Yaklaşık 4.5 yıldan beri Başkan Yardımcısı görüntüsü verilen “koruma” Gürbüz Süleymanoğlu tarafından sözlü, hakaret ve çeşitli tacizlere uğradım. Bu hakaret ve tacizlerin bir çoğu Belediye Başkanınca bertaraf edilmiş, bir çoğu da görmezden gelinmiştir” dedi.

Kendisinin öldürülen Zabıta Müdürü Sabit Kalaycı gibi olmakla tehdit edildiğini de söyleyen Ergen, “En son 02.09.2008 günü saat 16.45 sıralarında adı geçen kişi odasına çağırarak önce küfür ve hakaret etti, sonra saldırarak beni tartakladı ve “senin sonun da Sabit Kalaycı gibi olacak” diyerek tehdit etti. (Sabit Kalaycı – Eski Zabıta Müdürü – Vurularak öldürüldü)… Ve beni adamlarına dışarı attırdı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yasalarına göre Devlet memuru olarak çalışmaktayım ve bilindiği üzere Zabıta Müdürü’yüm. Aşiret ve tarikat yönetiminin uygulandığı bu kurumda artık Türkiye Cumhuriyeti yasalarının uygulanmasını ve gereğinin yapılmasını arz ederim” diye konuştu.